Virüs programı önerisi

Son bir şey daha sorayım. Bilgisayara format atarsam geri nasıl yüklerim lisans geçerli olur değil mi?
Format atmadan önce Kaspersky'ı tüm seçenekler seçilmiş halde silmeniz gerekli. Aksi halde kullanım hakkı devreye girip lisansı erken sonlandırmış olursunuz. Kaspersky forumda bu soruyu cevapladım birkaç kişi sormuştu. O yüzden mağdur olmamanız için dediğimi yapın.

Ne olduklarını bilmiyorum ama @Murat5038 hocamız biliyordur. Eğer söylerse ben de öğrenmiş olurum.
What are the differences between Kaspersky Total Security and other Kaspersky Lab 2015 products
Detaylı açıklama tablosunda farkları görebilirsiniz. Detaysız açıklamada Sadece şifreleme teknolojileri kaldırıldığını göreceksiniz. bu tabloda nelerin farklı olduğu daha net görülebilir. Bu yüzden Standart kullanıcı için şifreleme özelliği gereksiz diye düşünüyorum ama bankacılık, bir sürü şifreyi txt olarak veya bunun gibi belgelerle korumaya aklınızda tutamadığınız önemli bilgileri belgeleyen biri için tabi ki KTS alınması ve kullanmasını doğru yapabilen için gerekli olan bir yazılım olacaktır KTS.
Önceki adı PURE olan yazılımın ad değiştirmiş halidir KTS. Bütün antivirüslerde(çok azı hariç) 3 farklı türde ürün çıkarır. En pahalı olan ev kullanıcıları için üretilenler bunun gibi şifreleme ve bakım üzerine artıları eklenmiş olur o yüzden bana gereksiz geliyor. Yukarıda dediklerime ihtiyacı olan 3. yani, en üst seçeneklerin pahalı olan seçenekleri seçmek gereklidir AV yazılımlarında.
 
Ücretsiz olan çoğu yazılım eksiği mutlaka olur. Verdiğin yazıda da görebileceğin gibi 1. satırda nedenlerden birini görebilirsiniz.


Verisini düşünen için çok mantıklı.
Yarın bir gün Kaspersky'de şifreleme özeliği sunmayı bırakabilir veya Kaspersky için de bir açık bulabilirler ücretsiz olan programlardan bir tanesinin geliştirilmesi durduruldu, açığı bulundu diye bütün ücretsiz programları riskli olarak görmek bence pek mantıklı değil.
Veriyi korumak için illaki Kaspersky kullanılmak zorunda değil pek çok başarılı ve alternatif ürün var. (DiskCryptor sadece bir örnekti onun gibi ücretli ve ücretsiz pek çok başka program da var.)
@Murat5038
 
Yarın bir gün Kaspersky'de şifreleme özeliği sunmayı bırakabilir
Öyle bir durum söz konusu değil. Tam tersine daha gelişmiş şifreleme teknik ve güncellemeleri üzerinde çalışılıyor.
Kaspersky için de bir açık bulabilirler
Açık olduğunda zaten güncelleme ile kapatılıyor. Ücretsiz yazılımlarda koruma mevcut olmuyor ücret koşuyorlar.

açığı bulundu diye bütün ücretsiz programları riskli olarak görmek bence pek mantıklı değil.
Benim şuana kadar gördüğüm bu şekilde bana göre bu mantıklı.
Veriyi korumak için illaki Kaspersky kullanılmak zorunda değil pek çok başarılı ve alternatif ürün var.
Bizde zorunda demiyoruz isteyen IS alır, isteyen KTS alır.
 
Öyle bir durum söz konusu değil. Tam tersine daha gelişmiş şifreleme teknik ve güncellemeleri üzerinde çalışılıyor.

Açık olduğunda zaten güncelleme ile kapatılıyor. Ücretsiz yazılımlarda koruma mevcut olmuyor ücret koşuyorlar.


Benim şuana kadar gördüğüm bu şekilde bana göre bu mantıklı.

Bizde zorunda demiyoruz isteyen IS alır, isteyen KTS alır.
Ben zaten ileride olma ihtimali olduğunu söyledim şu an olacak demedim.

Ücretsiz olan programlar da açıklarını kapatıyor tek yapmanız gereken programı güncellmek oluyor ücretsiz bir program yamasını ücretle satmıyor. (Örnek olarak bugün artık geliştirilmiyor ama en bilineni True Crypt.)

"Veriyi korumak için illaki Kaspersky kullanılmak zorunda değil pek çok başarılı ve alternatif ürün var." derken Kaspersky şirketinin ürünlerini kast ettim yoksa KİS ile KTS aynı şirketin ürünü.
Demek istediğim KİS/KTS yerine G-Data TS veya Norton Secutity (örneklerin sayısı arttırılabilir) gibi ürünler de kullanılabilir.

İlla ücretli alternatifler söz konusu olacak ise bu program da bir alternatif. Ücretli olduğu halde ya yarın birgün bunda da açık bulunursa.
Ashampoo® Privacy Protector
 
Hakan 2. sayfayı iyice okursan iyi olur. Bizim derdimiz diğer antivirüslerin olup olmadığı değil KTS ile KIS arasındaki farklar. Ok? Birisi diğer antivirüslerde şifreleme tekniği var mı diye sormamış yani. Kaspersky firması hakkında konuşuluyor konuda.
Ben zaten ileride olma ihtimali olduğunu söyledim şu an olacak demedim.
Bende "olma ihtimalinin" olmadığını söyledim.
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı