Virüs programları kesinlikle virüsleri temizler mi?

Sharjzz

Hectopat
Katılım
23 Ekim 2020
Mesajlar
36
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Kaspersky ile tarama yapıyorum hiçbir şey çıkmıyor. Bazı yüklediğim programlar var onlardan bulaşma ihtimali de var, burada çıkmayıp virüs bulaşmış olma ihtimali var mı?
 
Tespit oranı yüksek olmasına rağmen %100 değil. Virüs bulaşmış olma ihtimali var yani. Bilinmeyen bir virüs varsa yakında keşfedilip veritabanına eklenir büyük ihtimalle.
Nasıl bir virüsten veya uygulmadan bahsediyorsunuz?
 
Hızlı taramalar kaçırabiliyor virüsleri, ancak tam tarama büyük oranda temizler. Yanında MalwareBytes da kullanırsanız koruma oranını arttırabilirsiniz.
 
Öncelikle bazı kullanıcılar, bazı kelimeleri kullanma konusunda yanlış kullanımlar yapıyor. Son zamanlarda hep bu başlık adı altında açılan konular görüyorum.
  • Virüs programı virüsü temizlemez.
  • Antivirüs veya antimalware yazılımları sistem içerisindeki virüsü temizler. Ya da daha geniş anlamıyla sistem içerisindeki tehditleri temizlerler fakat hepsi %100'lük bir oranda başaramayabilir.
Buradan da anlaşılacağı üzere "anti" kelimesi anahtar kelimemiz oluyor. "Anti" kelimesi kullanılmazsa, içerisinde tehdit bulunan virüs programından bahsetmiş oluruz. Bunu anladığımıza göre soruyu bu şekilde dönüştürebiliriz.

Antivirüs veya antimalware yazılımları; içerisinde bulundurdukları makine öğrenimi ve sezgisel tespit sayesinde, veritabanında bulunmayan tehditleri engelleyebilir noktaya ulaşabilirler.

Fakat engelleyemedileri tehditler de kesinlikle olacaktır. Çünkü bu sektör içerisinde birden fazla güvenlik motoru bulunuyor ve çoğunun da içerisinde bulunan makine öğrenimi veya sezgisel tespit analiz yöntemi farklı olabiliyor. Bu durumda testlerde güzel sonuçlarla kendisini kanıtlamış güvenlik yazılımlarına güvenmeniz gerekiyor fakat testlerde başarılı olan güvenlik yazılımları da size direkt olarak %100'lük bir koruma başarısı sunmayabilir.

Kaspersky tarama sonucunda bir şey çıkmadıysa ve diğer başarılı güvenlik yazılımlarının sonucunda da bir problem çıkmadıysa, dert etmenizi gerektirecek bir durum yoktur.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı