Çözüldü Virüs sonrası temiz format nasıl olmalıdır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Asım18181

Centipat
Daha fazla  
Merhaba bilgisayarimda virüs olduğu için temiz format atacagim USB ile ama USB'de ki Windows'a falan virüs bulasma durumu olur mu? Normal format atmıştım ve virüs gitmemişti ondan dolayı nasıl bir yol izlemeliyim?

Dosya Ekleri

• IMG_20250708_165847.jpg
    87,9 KB · Görüntüleme: 22
Son düzenleme:
Disk 0'ın tüm bölümlerini silip, ayrılmamış alana yeni bölüm deyip en yüksek değeri atayın ve birincil yazana kurun disk 0'ın. Diğer diskte neler var?

Disk 0'ın tüm bölümlerini silip, ayrılmamış alana yeni bölüm deyip en yüksek değeri atayın ve birincil yazana kurun disk 0'ın. Diğer diskte neler var?

Hocam biraz daha mala anlatır gibi anlatir misiniz bölüm sıfırın ayrılmamış olanı dışında hepsini silmemmi lazım? Önceden Windows 465GB olan ssddeydi ona kurmam daha mantıklı olmaz mı çünkü 1TB olan SSD'yi sonradan aldım ve taktim bir de asaggidaki gibi bir yer var orayı atmadım ora ile ne yapmam lazım sileyim mi orayı da.

Dosya Ekleri

• IMG_20250708_171837.jpg
    281,5 KB · Görüntüleme: 18
Disk 2 sizin format USB'si sanırsam. Ellemeyin orayı, ben format attığımda da çıkmıştı. Virüs kapan işletim sistemi Disk 1'de mi 0'da mı anlamadım. Virüs kapan işletim sisteminin kurulu olduğu diskin tüm bölümlerini silip ayrılmamış alanı seçiliyken en yüksek değerden yeni bölüm oluşturun ve birincil yazana kurun o diskteki. Ben 2 diskli bir sisteme hiç format atmadığım için çok bilmiyorum bu arada.

Son hali böyle hocam

Dosya Ekleri

• IMG_20250708_173709.jpg
    294,1 KB · Görüntüleme: 14
1 TB'lık SSD'ye kuralım isterseniz. Disk 0'a yeni bölüm oluşturup en yüksek değeri atayın. Disk 1'e de aynı işlemi gerçekleştirin. Sonra disk 0'ın birincil yazanına kurun.

Hocam cidden size de bayağı zahmet verdim kusura bakmayın ilk kez yapıyorum böyle bir islemi ve etrafımda bilen biriside yok yeni bölüm oluşturdum ChatGPT'ye sordum olusturunca en yüksek değeri verdin dedi ama yine de sormak istedim. ileri diyeyim mi?

Dosya Ekleri

• IMG_20250708_175137.jpg
    201,6 KB · Görüntüleme: 19
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…