Virüsler formatsız en şekilde hangi yöntemlerle kaldırılabilir?

Burdaoynayak

Centipat
Makaleler
1
Daha fazla  
Şimdi bir oyun için virüs barındırabilecek bir şey indireceğim risk alıyorum farkındayım ancak deneyeceğim.
Şimdi virüs bulaşırsa formatsız en iyi şekilde nasıl kaldırabilirim?

Trojan, mining, hack tool, keyloger, malware, RAT bunlar benim gözümde en hızlı bulaşabilecek virüsler bunları gerekirse 10 uygulama olsun en iyi şekilde nasıl kaldırırım formatsız?

Şimdi bir oyun için virüs barındırabilecek bir şey indireceğim risk alıyorum farkındayım ancak deneyeceğim.

Trojan, mining, hack tool, keyloger, malware, RAT bunlar benim gözümde en hızlı bulaşabilecek virüsler bunları gerekirse 10 uygulama olsun en iyi şekilde nasıl kaldırırım formatsız?

İndireceğiniz şey hile sanırım öyle düşünüyorum VirusTotal'da tarayın önce.

Hocam indirmediyseniz iyidir Windows sandbox kullanın oradan virüs ne varsa kurun bilgisayarınıza bir şey olmaz.

Kaspersky ve Malwarebytes virüs kaldırmak için çok iyi diye biliyorum ama sıra sıra indirip kullanıp tam taram yapman lazım.

Malwarebytes öneririm iyi bir uygulama, ama eğer korsan indiriyorsanız indirmemenizi öneririm, risk almaya değmez, ama beni ilgilendirmez benim için birinci malwarebytes.

İndireceğin dosyayı paylaşırsan daha iyi olur. Stealer, RAT tarzı bir şey yersen sonradan temizlemenin bir anlamı kalmayacak çünkü tüm hesapların çoktan çalınmış olacak. Daha sonra kaldırsan da bir anlam ifade etmeyecek. Böyle bir riske girmene değmez.

Bilgisayara veya telefona virüs bulaştıysa formatlama taraftarıyım ben. Çünkü virüs'ün içeriğini ve detaylarını bilmiyoruz, bilgisayar sistemi de çok karışık. Antivirüs programıyla taratıcaksın ancak derinlerde kalıntı kalmış mı onu algılıyor mu bilmiyoruz. Risk almaya değmez, en iyisi format.

Bilgisayara veya telefona virüs bulaştıysa formatlama taraftarıyım ben. Çünkü virüs'ün içeriğini ve detaylarını bilmiyoruz, bilgisayar sistemi de çok karışık. Antivirüs programıyla taratacaksın ancak derinlerde kalıntı kalmış mı onu algılıyor mu bilmiyoruz. Risk almaya değmez, en iyisi format.

Hocam direkt sandbox indirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı