Virüslü bellek takıldığı anda direk virüs bulaşır mı?

İyi bir güvenlik yazılımı kullanıp bilmediğiniz yerlere girmeye çalışmazsanız ve indirmeye çalışmazsanız sorun olacağını sanmıyorum.
Haklısınız. Sosyal'de ne idüğü belirsiz sitelerden Minecraft için OptiFine indirmek isteyip virüs yiyen insanlar gördüm.
1.15 için daha OptiFine çıkmamışken saçma sapan sitelerden indirdiğini sanmışlar ve virüs yemişler. Neyse ki bunlardan bir tanesi Malwarebytes ile virüsü silebilmiş.
Fakat yine de saçma sapan sitelerden indirmemek lazım. Ben resmi olarak 1.15 için OptiFine çıkana kadar bekledim ve ilk önizleme sürümü çıkmış (Reddit'ten takip ediyorum). Direk resmi sitesinden "Preview versions" linkine tıklayıp oradan indirdim.
Bahsettiğim konular:
Birinci konu bu. OptiFine indirmek isterken virüs yediğini yazmamış fakat ben öyle tahmin ediyorum zira hem tarayıcısının yer imlerinde OptiFine ile alakalı linkler var, hem de görev çubuğunda Minecraft var. Bu arkadaşımız Malwarebytes ile virüsü silebilmiş.
Bu da ikinci konu. Bu arkadaş bizzat yazmış ne yaparken virüs yediğini. Konu sahibi son durumu yazmamış fakat verilen cevaplarda Malwarebytes ile silebildiğini söyleyen bir kişi var.
Sadece OptiFine da değil, başka dosyaları indirirken de virüs yiyenler çok var. Bunun da en büyük kaynağı korsan yazılım. "Param yok" bahanesiyle korsan indireceksen hiç indirme, oyunu da oynama daha iyi. Niye paranın yetmediği şeyi hırsızlık yapıp alırsın ki? Ben nasıl gerçek hayatta sırf param yok diye başkasının bilgisayarını, tost makinesini çalmıyorsam sanal dünya için de aynısı geçerli. Paranın yetmediği şeyi korsan da kullanmayacaksın. Tabii ki istisnaları var ama özellikle de oyun tamamen bir lüks olduğu için paran yoksa hiç oynamayacaksın.

Benim bi arkadaşımın flash ına bi virüs bulaşmıştı pc ye takınca direkt mavi ekran verip windows u çökertiyormuş

Şüpheli bulduğunuz ya da içinde ne olduğunu bilmediğiniz USB stickleri Windows´ta kullanmadan önce GNU/Linux bir sistemde açıp kontrol edebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…