Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- AMD Ryzen 7 5700X
MSI B450 Tomahawk MAX
GoodRAM IRDM Pro 2x 16 GB DDR4 3600 MHz CL18
ASUS Dual RTX 4070 OC
Cooler Master ML240L V2
Kingston Renegade 2 TB SSD
Kingston A2000 1 TB SSD
Sandisk Ultra 3D 500 GB SSD
Kioxia Exceria 480 GB SSD
Samsung 850 EVO 120 GB SSD (Harici)
Lian Li Lancool 216
Cooler Master MWE 700W 80+
İşletim Sistemi: Windows 11 Enterprise 25H2 / Arch Linux
Haklısınız. Sosyal'de ne idüğü belirsiz sitelerden Minecraft için OptiFine indirmek isteyip virüs yiyen insanlar gördüm.İyi bir güvenlik yazılımı kullanıp bilmediğiniz yerlere girmeye çalışmazsanız ve indirmeye çalışmazsanız sorun olacağını sanmıyorum.
1.15 için daha OptiFine çıkmamışken saçma sapan sitelerden indirdiğini sanmışlar ve virüs yemişler. Neyse ki bunlardan bir tanesi Malwarebytes ile virüsü silebilmiş.
Fakat yine de saçma sapan sitelerden indirmemek lazım. Ben resmi olarak 1.15 için OptiFine çıkana kadar bekledim ve ilk önizleme sürümü çıkmış (Reddit'ten takip ediyorum). Direk resmi sitesinden "Preview versions" linkine tıklayıp oradan indirdim.
Bahsettiğim konular:
Segurazo virüsü
Geçen gün bilgisayarıma segurazo antivirüs diye bir uygulama indi. Fakat ben antivirüs olduğuna inanmıyorum. Çünkü silinmiyor. Ne yapabilirim?
Segurazo antivirüsü nasıl kaldırılır?
Merhaba arkadaşlar. Dün canımız çok sıkılmıştı bizde arkadaşla eğlencesine Minecraft oynayalım dedik. Minecraft'ın 1.15 sürümü çıkmıştı onun için optifine adlı modu indirmiştim ki büyük bir hata yaptım. Arkadaşım ben uygulamayı kurduktan 1 dakika sonra daha official optifine çıkmadı dedi. Ben de...
Sadece OptiFine da değil, başka dosyaları indirirken de virüs yiyenler çok var. Bunun da en büyük kaynağı korsan yazılım. "Param yok" bahanesiyle korsan indireceksen hiç indirme, oyunu da oynama daha iyi. Niye paranın yetmediği şeyi hırsızlık yapıp alırsın ki? Ben nasıl gerçek hayatta sırf param yok diye başkasının bilgisayarını, tost makinesini çalmıyorsam sanal dünya için de aynısı geçerli. Paranın yetmediği şeyi korsan da kullanmayacaksın. Tabii ki istisnaları var ama özellikle de oyun tamamen bir lüks olduğu için paran yoksa hiç oynamayacaksın.