Virüslü bilgisayarda format USB'si nasıl oluşturulur?

yirmi20

Femtopat
Daha fazla  
Birkaç gün sonra elime FreeDOS bir sistem geçecek haliyle bende bir Windows 11 USB'si hazırlaycağım ama işler hiç göründüğü gibi basit değil. İlk olarak şu anki bilgisayarım çok eski ve acayip yavaş Windows Defender virüs buldu ama hepsini silemedi öyle kaldı yani, virüste galiba görev yöneticisinde gözüküyor en üstte iki tane isimsiz program göze batacak kadar kaynak harcamıyorlar ama kapayınca falan kendi kendine geri açılıyor. İkinci olarak format atacağım USB'de de şöyle bir virüs var (yıllar önce bir internet kafeden bulaşmıştı adam beni uyarmasına rağmen çıktı almak için flaşı takmıştım), flaşın içi karmakarışık içinde ne idüğü belirsiz garip garip dosyalar var artı olarak sanki flash böyle katman katman olmuş kendi dosyalarıma ulaşmak için attrib kodu mu ne öyle bir zımbırtı buldum internetten onu yaptım ancak o şekilde ulaşabiliyorum yani. Daha fazla bilgi isterseniz ekran görüntüsü şeklinde de paylaşabilirim. Yardım.

Birkaç gün sonra elime FreeDOS bir sistem geçecek haliyle bende bir Windows 11 USB'si hazırlaycağım ama işler hiç göründüğü gibi basit değil. İlk olarak şu anki bilgisayarım çok eski ve acayip yavaş Windows Defender virüs buldu ama hepsini silemedi öyle kaldı yani, virüste galiba görev yöneticisinde gözüküyor en üstte iki tane isimsiz program göze batacak kadar kaynak harcamıyorlar ama kapayınca falan kendi kendine geri açılıyor. İkinci olarak format atacağım USB'de de şöyle bir virüs var (yıllar önce bir internet kafeden bulaşmıştı adam beni uyarmasına rağmen çıktı almak için flaşı takmıştım), flaşın içi karmakarışık içinde ne idüğü belirsiz garip garip dosyalar var artı olarak sanki flash böyle katman katman olmuş kendi dosyalarıma ulaşmak için attrib kodu mu ne öyle bir zımbırtı buldum internetten onu yaptım ancak o şekilde ulaşabiliyorum yani. Daha fazla bilgi isterseniz ekran görüntüsü şeklinde de paylaşabilirim. Yardım.

Hocam o flaştan kurtulun en sağlamı yeni bir flash alıp başka birinin bilgisayarından öyle USB hazırlayın önlem olarak.

ekran görüntüsü paylaşın.

Güncelleme: ESET ile hızlı tarama yaptım hayret ettim bilgisayar kaldırdı yani bunu sonuçlar aşağıda ekte fakat görev yöneticisindeki isimsiz 2 program halen çalışmaya devam ediyor.

Dosya Ekleri

• 1 yes.PNG
    1 yes.PNG
    111,1 KB · Görüntüleme: 12
  • 2 yes.PNG
    2 yes.PNG
    14,4 KB · Görüntüleme: 13
  • görev.PNG
    görev.PNG
    41,4 KB · Görüntüleme: 11
Ekran görüntüsü paylaşın.

Hocam neyin ekran görüntüsünü istediniz biraz daha spesifik olabilir misiniz? Eğer flash belleğin ekran görüntüsü ise onu hiç atmaya gerek yok direk size şöyle açıklayayım nasıl bir şey olduğunu, flash belleği takıyorum giriyorum karşıma bir sürü klasör çıkıyor aralarında bu disk diye bir klasör var ona giriyorum sonra flash isimli bir klasör çıkıyor ona da basıyorum en son isimsiz bir klasör var ona basınca flash belleğin içeriğine ulaşıyorum.

Öncelikle, sistem ve USB üzerinde hiçbir değerli dosyan olmadığını varsayıyorum. Virüs USB formatına engel oluyor mu? Olmuyorsa, formatlayıp USB’yi antivirüs ile tara. Bulaşmıyorsa direkt formatla. Ancak bulaşıyorsa, Linux Live USB veya başka bir temiz önyükleme medyasıyla bilgisayarı başlat. Ardından Linux ortamında USB belleği biçimlendirip Windows kurulum USB’si oluşturabilirsin. Sonra bilgisayarı formatla.

Öncelikle, sistem ve USB üzerinde hiçbir değerli dosyan olmadığını varsayıyorum. Virüs USB formatına engel oluyor mu? Olmuyorsa, formatlayıp USB'yi antivirüs ile tara. Bulaşmıyorsa direkt formatla. Ancak bulaşıyorsa, Linux live USB veya başka bir temiz önyükleme medyasıyla bilgisayarı başlat. Ardından Linux ortamında USB belleği biçimlendirip Windows kurulum USB'si oluşturabilirsin. Sonra bilgisayarı formatla.

Hocam "virüs USB formatına engel oluyor mu? Olmuyorsa, formatlayıp USB'yi antivirüs ile tara. Bulaşmıyorsa direkt formatla" bu kısımda ne demek istediğinizi anlamadım, flash bellekten virüs bulaşıp bulaşmadığını anlık olarak nasıl anlayabilirim ki bir de bilgisayar acayip yavaş onu da göz önünde bulundurmak lazım. 2 tarama yapmak için 2 saat uğraştım mesela. Formattan sağ çıkar mı emin değilim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı