Virüslü bilgisayarda format USB'si nasıl oluşturulur?

yirmi20

Femtopat
Daha fazla  
Birkaç gün sonra elime FreeDOS bir sistem geçecek haliyle bende bir Windows 11 USB'si hazırlaycağım ama işler hiç göründüğü gibi basit değil. İlk olarak şu anki bilgisayarım çok eski ve acayip yavaş Windows Defender virüs buldu ama hepsini silemedi öyle kaldı yani, virüste galiba görev yöneticisinde gözüküyor en üstte iki tane isimsiz program göze batacak kadar kaynak harcamıyorlar ama kapayınca falan kendi kendine geri açılıyor. İkinci olarak format atacağım USB'de de şöyle bir virüs var (yıllar önce bir internet kafeden bulaşmıştı adam beni uyarmasına rağmen çıktı almak için flaşı takmıştım), flaşın içi karmakarışık içinde ne idüğü belirsiz garip garip dosyalar var artı olarak sanki flash böyle katman katman olmuş kendi dosyalarıma ulaşmak için attrib kodu mu ne öyle bir zımbırtı buldum internetten onu yaptım ancak o şekilde ulaşabiliyorum yani. Daha fazla bilgi isterseniz ekran görüntüsü şeklinde de paylaşabilirim. Yardım.

Hocam "virüs USB formatına engel oluyor mu? Olmuyorsa, formatlayıp USB'yi antivirüs ile tara. Bulaşmıyorsa direkt formatla" bu kısımda ne demek istediğinizi anlamadım, flash bellekten virüs bulaşıp bulaşmadığını anlık olarak nasıl anlayabilirim ki bir de bilgisayar acayip yavaş onu da göz önünde bulundurmak lazım. 2 tarama yapmak için 2 saat uğraştım mesela. Formattan sağ çıkar mı emin değilim.

Biçimlendirdiğinde içinde dosya bulunmaması gerekir. Ayrıca, o sisteme normalde Windows önermem; zaten genel kullanıcı olduğunuz için mecburuz. Yavaş olması, durumu ne yazık ki değiştirmiyor.

Biçimlendirdiğinde içinde dosya bulunmaması gerekir. Ayrıca, o sisteme normalde Windows önermem; zaten genel kullanıcı olduğunuz için mecburuz. Yavaş olması, durumu ne yazık ki değiştirmiyor.

Flash belleği sırf merak ettiğimden bir taradım Malwarebytes ile 475 tane zararlı yazılım sildi. Bilgisayarı da taradım oradan da bir 30 tane sildi ESET ile de taramıştım şimdi flashı biçimlendireceğim geri kalanlarda ISO dosyası işlemleri vb vb size bir sıkıntı kalmış mıdır bu saatten sonra? Zaten flash belleği Windows kurulunca çıkartıcam kullanmayacağım yeni sistemde.

Flash belleği sırf merak ettiğimden bir taradım Malwarebytes ile 475 tane zararlı yazılım sildi. Bilgisayarı da taradım oradan da bir 30 tane sildi ESET ile de taramıştım şimdi flashı biçimlendireceğim geri kalanlarda ISO dosyası işlemleri vb vb size bir sıkıntı kalmış mıdır bu saatten sonra? Zaten flash belleği Windows kurulunca çıkartıcam kullanmayacağım yeni sistemde.

Her şey düşündüğüm gibi olursa, olmaz.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı