Virüslü linke tıkladan sonra ne yapılmalı?

virüslümü la bu ?_?
Konuyla ilgili olarak siteden virüs bulaşması olayı windows xplerden kalma artık. Güvenle bilgisayarı kullanabilirsiniz. Antivirüse bile gerek yok.

Bu linkler genellikle Discord hesabınızın email ve şifresini girip sizin discorddunuzu ele geçirmek için oluyor. Linki denemedim ve girip de denemeyeceğim ama eğer siz ekranı gördüyseniz daha detaylı bilgi verirseniz ne olduğunu anlatırım. Bazıları token grabberlar oluyor. Ya da virüs indiren yazılım. Siz hesabınızın şifresini bir değiştirin, cihazınızı detaylıca antivirüs programı ile tarayın içiniz rahat olsun. Sonra da bu kadar enayi olup discord.com haricindeki Nitro linklerine tıklamayın. Arkadaşınız da aynı sazanlığı yaptığı için hesabını kaybetmiş.

Hocam linke tıkladım ardından bir ekran geldi pop up reklamlar vardı sanırım ekranın tamamını göremedim bile direk kapattım herhangi bir şey indirmedim.

Phising nedir acaba?=?

UzAgP.jpg

Örnek:

Sizin için siteye girdim. Adamlar öyle bir tasarım yapmış ki o gelen pop up pencere sitenin bir parçası. Steam hesabını buraya girmeden bir şey yapamazlar. Yani güvendesiniz :)Eki Görüntüle 1764128
Site başka bir şekilde işleyip bilgisayar elden gidince arkadaşın ekrana yansıyan görüntü;

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı