Virüslü PC'den format atılır mı?

Mehmet18

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar sistemimde virüs var. Büyük ihtimal format atacağım bir sıkıntı olur mu virüslü PC'den ISO dosyası indirip format atmak?

Bence siz hiç zaman kaybetmeyin. ISO'yu indirin.
Ve Rufus ile yazdırıp kurun.

Not: Eğer birden fazla diskin varsa ve hepsini format ekranında biçimlendir.
-Eğer diğer disklerinde önemli fotoğraf vs. varsa, bir flash belleke at yine sonra yine hepsini biçimlendir.
Ayrıyettten:
Bir de eğer başka bir PC var ise etrafında, CMD ile biçimlendir ve başka bir PC'de HDD Low level ile format at.
Ben böyle yapıyorum (format attıktan sonra bir de, disk yonetiminden, Windows kuracağın diski biçimlendirmene gerek yok,
(Windows kurulumda kendi, sen biçimlendirsende, tekrar kendi biçimlendiriyor)

Diğer diskin varsa, onu şu ayarlarda biçimlendir;
-GPT (en yeni nesil)
-Arama birim boyutu 8192BYTE (en performanslısı, ne işe yaradığını sorarsan, yazarım ama çok uzun)
-Hızlı biçimlendir (format attığın ya da yeni aldığın bir diski hızlı biçimlendir yap, yavaş biçimlendire gerek yok. Ne işe yaradığını sorarsan, yazarım ama çok uzun)
-NTFS (en günceli ve yeni nesili (ne işe yaradığını sorarsan, yazarım ama çok uzun)

(Not her formatta yapma. Ben 1ay önce yaptım ve PC bende 8aydır var. Bundan sonra bir 6ay sonra atarım tekrar format)
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Cmd ile format tam bu videoda benim attığım linkteki saniyede var.
Not:
(Videoyu ben saniyeli attım başa sarma, 3:20de tam gösteriyor)

Ne içiyorsun hocam sen? :D Zaten bilgisayarı var. Ona yükleyecek.
Program zaten, Direk exe halinde, Bir setup falan yok.
-Eğer mesajınızdan, Endişelenirse Telden indirip. Pcye atar rahat eder diye dedim.
-Ayrıca konu sapmasın diye, Senle tartışmaya girmedim.
Kaspersky ile de güvenli modda tam tarama yapıyorum şu an mining virüsünden şüpheleniyorum.
kanka Napıyosun bir ileri, Bir geri?
yazdır USB'ye at formatını, Burda dolanmanın alemi yok.

Şu an arkadaşlar malware ile tarattım bir sıkıntı çıkması Kaspersky ile de tam tarama yapıp öyle deneyeceğim.
Program zaten, direkt exe halinde, bir setup falan yok.
-Eğer mesajınızdan, endişelenirse telden indirip. PC'ye atar rahat eder diye dedim.
-Ayrıca konu sapmasın diye, senle tartışmaya girmedim.

Kanka napıyorsun bir ileri, bir geri?
Yazdır USB'ye at formatını, burada dolanmanın alemi yok.

Hocam üşendim şu an format atmaya aslında 5 dakikalik iş ama verilerim kaybolmasın Kaspersky ve malware zaten çok iyi antivirüs programi.

Son düzenleme:
Şu an arkadaşlar malware ile tarattım bir sıkıntı çıkması Kaspersky ile de tam tarama yapıp öyle deneyeceğim.

Hocam üşendim şu an format atmaya aslında 5 dakikalik iş ama verilerim kaybolmasın Kaspersky ve malware zaten çok iyi antivirüs programi.
Bence atmalısınız ama eğer atmaz iseniz orası sizin bileceğiniz iş.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı