Virüslü site: indir.dosya.mobi

@kino antivirüs dayatması konusunda benim de burada birtakım kimselerle zıt düşmüşlüğüm var fakat genele baktığım zaman bu dayatmada haklılık payı olduğunu görebiliyorum. Bilgisayara sokmak zorunda kaldığın dosya veya programların güvenilir kaynaklardan olması her zaman mümkün olmayabiliyor, zamanı gelince sisteminde bir antivirüs bulunduğuna şükredebiliyorsun. Zira her kurulum dosyası ve klasör VirusTotal'de taratılamıyor veya bunu yapması çok zaman alıyor.

Güvenlik bölümünde, sistemine girmiş bir virüs yüzünden Windows Defender'i devre dışı kalmış birçok üyenin konusunu görebilirsin. En azından varsayılan ayarlarda kullanılmaması gerektiğini düşündüğüm bir antivirüs.


Bunu bilmiyordum.
Türkiye'de geliştirilen zemana antimalware gibi.
Her virüs deaktive ediyor onu da :D.
 
@acv herkesin kullanım tarzı farklı olduğu için birazcık bilinçsiz bir kullanıcıya önermek çok doğal. Youtube videolarının altında linklerden program indirenlerin, Windows'u etkinleştirmeyenlerin cirit attığı yerde ne yapabilirsin başka onlar bilinçlenene kadar. Anti-virüs karşıtı değilim zaten.

Senin benim gibi kullanıcıların kişisel verisinin çalınma olayı anti-virüs için yetersiz bana göre mesela. Alışveriş, tatil siteleri, abonelik vb. satın aldıktan sonra bu siteler patlayabilir ve verilerin saçılır ortalığa ki her zaman olan şey. Mobil banka uygulamalardan alışveriş yapmadığımda kartlarımı ya internete kapatıyorum ya da limitini azaltıyorum ne olur ne olmaz diye. Eskiden anti-virüs kullanırdım artık kullanmıyorum yıllardır değişen bir şey olmadı benim açımdan. Adblock + Defender ikilisine devam. 🙂
 
@acv herkesin kullanım tarzı farklı olduğu için birazcık bilinçsiz bir kullanıcıya önermek çok doğal. YouTube videolarının altında linklerden program indirenlerin, Windows'u etkinleştirmeyenlerin cirit attığı yerde ne yapabilirsin başka onlar bilinçlenene kadar. Anti-Virüs karşıtı değilim zaten.

Senin benim gibi kullanıcıların kişisel verisinin çalınma olayı Anti-Virüs için yetersiz bana göre mesela. Alışveriş, tatil siteleri, abonelik vb. satın aldıktan sonra bu siteler patlayabilir ve verilerin saçılır ortalığa ki her zaman olan şey. Mobil uygulamalardan alışveriş yapmadığımda kartlarımı ya internete kapatıyorum ya da limitini azaltıyorum ne olur ne olmaz diye. Eskiden Anti-Virüs kullanırdım artık kullanmıyorum yıllardır değişen bir şey olmadı. AdBlock + Defender ikilisini seviyorum.

Malwarebytes + Kaspersky + AdGuard.
:)
 

Geri
Yukarı