Virustotal'de zararlı denilen dosyalar kesin olarak zararlı mı?

rusen02

Hectopat
Daha fazla  
Bende eski 2 tane .exe dosyası var. Bu dosyaları Windows XP döneminde kullanırdım. Bugün eski arşivleri karıştırıken bu iki dosyanın virüslü(!) olduğuna dair uyarı aldım. Benim bildiğim kadarıyla zararsız dosyalar ama VirusTotal zararlı diyor, ısrarla zararlı olduğunu söylüyor. Dosyalar benim için değerli, basitçe silemem ama virüsü de temizlemem lazım. Ne yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Her iki dosyayı da yaklaışık 25 30 program virüs demiş bence zararlı bir program.
Sıkıntı şu ben dosyalardan bir zarar görmedim ve dosyalar eski olduğu için o zaman güvenli sayılan işlemler şimdi güvensiz olabilir. Benim istediğim, ben bilgisayar kullanmasını ve bu dosyaları bilen birisi olarak dosyaları silmem ama başka bir bilgisayara bu iki dosyayı yüklesem otomatikman siliniyor. Dosyaların işlevini bozmadan virüsleri silmenin yolu var mı?

Sıkıntı şu ben dosyalardan bir zarar görmedim ve dosyalar eski olduğu için o zaman güvenli sayılan işlemler şimdi güvensiz olabilir. Brnim istediğim, ben bilgisayar kullanmasını ve bu dosyaları bilen birisi olarak dosyaları silmem ama başka bir bilgisayara bu iki dosyayı yüklesem otomatikman siliniyor. Dosyaların işlevini bozmadan virüsleri silmenin yolu var mı?

Sanmıyorum.
Özel değilse ne tür bir dosya.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı