Visual Basicte tüm textboxları silme kodu

58musa58

Hectopat
Daha fazla  
Adsız.png

Merhaba arkadadaşlar,
Ben visual basic öğrenmeye çalışıyorum. Bir tane takdir teşekkür hesaplama programı yapıyorum. Önüme bir engel çıktı, ben tüm textboxları sıfırla komutuna basınca silmek istiyorum. Biliyorum şöyle yapılıyor; textbox1.text=""
Fakat böyle yaparsam 31 tane yazmam lazım ama ben bunun daha kısa yolu olduğunu zannediyorum. Lütfen bilen varsa söylesin.
Okuduğunuz için teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öğrenmeye çalışıyorum diyorsun ileri derece kodlara ne gerek var herşey sırasıyla. Yazılım dünyasına yeni başladıysan C# kullanmayı tavsiye ederim.

TextBox1.text = "" yerine şunu kullanmanı öneriyorum;

TextBox1.Clear()
TextBox2.Clear()
...

Bu şekilde form'da bulunan tüm textbox'ları silebilirsin.

Aşağıdaki kod form üzerindeki tüm kontroller üzerinde gezer ve TextBox olanların içeriğini temizler. Bu kod bloğunu Siz'in "Sıfırla" butonunun click olayı altına yazmanız yeterli olacak.
Kod:
            for (int i = 0; i < this.Controls.Count; i++)
            {
                var siradakiKontrol = this.Controls[i];

if (siradakiKontrol is TextBox)
                {
                    ((TextBox)siradakiKontrol).Clear();
                }

}

WPF ve Binding (bağlama) bu noktada devreye giriyor. Eğer TextBox bileşenlerinin Text değişkenlerini ObservableCollection gibi bir listenin indekslerine sıralı olarak atarsanız kontroller içinde döngü dönmek zorunda kalmazsınız. Listeyi temizlediğinizde otomatikman TextBox'lar temizlenir. Ayrıca 2 yollu bağlama yaptığınız için TextBox'a yazı girdiğinizde bu değişimler otomatik olarak listenize yansır.

WPF ve Binding (bağlama) bu noktada devreye giriyor. Eğer TextBox bileşenlerinin Text değişkenlerini ObservableCollection gibi bir listenin indekslerine sıralı olarak atarsanız kontroller içinde döngü dönmek zorunda kalmazsınız. Listeyi temizlediğinizde otomatikman TextBox'lar temizlenir. Ayrıca 2 yollu bağlama yaptığınız için TextBox'a yazı girdiğinizde bu değişimler otomatik olarak listenize yansır.
Windows Forms eskidi artık. Ticari anlamda uygulama geliştirmek için kullanan çok azdır herhalde. Fakat dil öğrenme amacıyla veya görsel programlamaya giriş anlamında kullanılmaya oldukça uygun.

Bu aralar WPF'e merak saldım. Bahsettiğiniz WPF'te binding mekanizmasını biliyor ve kullanıyorum. WPF oldukça derin konulara sahip. Hakim olunması bayağı bir zaman alacak anlaşılan.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı