Visual code React JS powersell hatası

garipaksoy80

Centipat
Katılım
10 Ocak 2020
Mesajlar
9
Merhabalar, React JS öğrenmeye çalışıyorum fakat şöyle bir hata aldım. Türkçe kaynaklarda hatanının çözümünü bulamadım. Bu yüzden bu konuyu oluşturdum, konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardım ederse çok sevinirim.

PS C:\Users\Aksoy\Desktop\İlkProgramım> create-React-App SD.
Create-React-App: File C:\Users\Aksoy\AppData\Roaming\npm\create-react-app.ps1 cannot be loaded. The file C:\Users\Aksoy\AppData\Roaming\npm\create-react-app.ps1 is not digitally signed. You cannot run this script on the current System.
For more information about running scripts and setting execution policy, see ABOUT_EXECUTION_POLICIES at https:/go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=135170.
At line: 1 char: 1.
+ Create-React-App SD.
+ ~~~~~~~~~~~~~~~~
+ Categoryınfo: Securityerror: :)) [], pssecurityexception.
+ Fullyqualifiederrorıd: Unauthorizedaccess.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
nodeJs yükledin ve create-react-app'i npm install create-react-app -g ile çağırdın mı? Hatayı tam olarak nerede alıyorsun?

create-React-App SD bu dosya adına da çok güvenemedim. Script'i çalıştıramadığından sanırım paket yüklemelerinde hata var.
 
Nodejs yükledin ve create-React-App'i npm install create-react-app -g ile çağırdın mı? Hatayı tam olarak nerede alıyorsun?

Evet yaptım zaten 2 gün önce falan çalışıyordu kursu aldım sınavlarım vardı en azından Visual code ve gerekli bağlantıları kurayım dedim çalıştırdım hepsi oldu fakat sınavlar bittikten sonra girdim bu hatayı aldım pardon görmemişim hatayı aldığım kısım klasörü oluşturduktan sonra Visual code da açtım terminal kısmından create-React-App isim kodunu yazdım ve bu hata geldi.
 
Son düzenleme:
Kısa bir meal geçeyim;

Solution:

PS C:\> Set-ExecutionPolicy RemoteSigned

Execution Policy denen şey varsayılan olarak kısıtlanmış olarak ayarlı. Sen dışardan bir script çalıştırabilmen için bunu Remote olarak ayarlaman gerekecek. Bunun için de

Bash:
C:\> Set-ExecutionPolicy RemoteSigned
komutunu kullanacaksın. C:\>'den sonraki kısmı yazacaksın, orası dosya yolunu temsil ediyor.

Linkte diğer policy'lerin neler olduğunu ve şu an hangisinde olduğunu göstermen için ekstra bilgiler verilmiş yukardaki sana yeter. Komut satırında veya PowerShell'de admin olarak çalıştırabileeğini ümit ediyorum.
 
Arkadaşlar çözümü buldum visual studio code a girin ve app oluşturmak için normalde yazdığımız create-react-app isim yerine bunu yapıştırın
npx create-react-app yourappname
 

Geri
Yukarı