Visual Studio 2017 vs 2019

Normal Visual Studio'dan farkı nedir?

Visual Studio Code:
  • Uygulamalar için kaynak kodunu görüntülemek, düzenlemek, çalıştırmak ve hata ayıklamak için kullanılabilecek hafif bir kaynak kodu düzenleyicisidir.
  • Basitçe, bir süpermen’in metin editörü olan Visual UI olmadan Visual Studio’dur.
  • Projelerin değil esas olarak dosyaların çevresine odaklanır.
  • Herhangi bir iskele desteği yoktur.
  • Sublime Text veya Atom on Electron 'nin bir rakibidir.
  • Web teknolojilerini kullanarak platformlar arası masaüstü uygulaması oluşturmak için kullanılan Electron çerçevesini temel alır.
  • Microsoft'un sürüm kontrol sistemi için desteği yoktur; Takım Temel Sunucusu.
  • Microsoft dosya türleri ve benzeri özellikler için sınırlı IntelliSense'e sahiptir.
  • Esas olarak, istemci tarafı teknolojileri (HTML, JavaScript ve CSS) ile ilgilenen Mac'teki geliştiriciler tarafından kullanılır.
Visual Studio:
  • Adından da anlaşılacağı gibi, bir IDE ve proje geliştirme için gerekli tüm özellikleri içeriyor. Kod otomatik tamamlama, hata ayıklayıcı, veritabanı entegrasyonu, sunucu kurulumu, yapılandırmalar vb.
  • Çoğunlukla .NET ile ilgili geliştiriciler tarafından ve bunlar için kullanılan eksiksiz bir çözümdür .. __ Kaynak kontrolünden hata izleyiciye, dağıtım araçlarına vb. Kadar her şeyi içerir. Geliştirilmesi gereken her şeye sahiptir.
  • .NET ile ilgili projelerde yaygın olarak kullanılır (başka şeyler için de kullanabilirsiniz). Topluluk sürümü ücretsizdir, ancak çoğunu yapmak istiyorsanız ücretsiz değildir.
  • Visual Studio'nun, hem kaynak kodunda hem de makine kodunda hata ayıklayabilen bir hata ayıklayıcı olan IntelliSense adlı güçlü bir kod tamamlama bileşeni de dahil olmak üzere tam yığın geliştirme araç setleri sağlayan dünyanın en iyisi IDE (tümleşik geliştirme ortamı) olması amaçlanmaktadır. ASP.NET geliştirme ve SQL geliştirme hakkında bir şey.
  • Visual Studio'nun en son sürümünde, IDE'den ayrılmadan platformlar arası uygulama geliştirebilirsiniz. Ve Visual Studio, 8 GB'den fazla disk alanı kaplar (seçtiğiniz bileşenlere göre).
  • Kısacası, Visual Studio nihai bir geliştirme ortamıdır ve oldukça ağırdır.

Kaynak : Visual Studio Code ve Visual Studio arasındaki farklar nelerdir? sitesinden alıntılanımıştır.

10. sınıftda Visual Studio programını hangi programlama dili için istiyorsun? C# Console Application için mi arıyorsun? @Turgineer
 
C# dili ile konsolda çalışıcak basit kodlar yazdırıyorlar.


@unnamedington
 
C# dili ile konsolda çalışıcak basit kodlar yazdırıyorlar.


@unnamedington
C# Console Application'da çalışmak için tüm Visual Studio sürümlerini deneyebilirsiniz. Açtığınız konuya uygun olarak size en güncel ve modern tasarıma sahip olan Visual Studio 2019 Community sürümünü tavsiye ederim. Visual Studio 2017 ve Visual Studio 2019 arasında en belirgin yenilik modern tasarım olduğundan Visual Studio 2019 Community'i önermem daha kararlı olacaktır.

Eğer bir mahsuru yoksa şu anda "Bilişim Teknolojileri" bölümünde mi okuyorsunuz? @Turgineer Ona yönelik olarak size tavsiye etme durumum daha kararlı olabilir. 😇
 
Başka bölümde kod yazdırdıklarını duymadım. 😁
Doğru diyorsunuz. 😄 Daha sizler kod yazmaya yeni başlamışsınız gibi gözüküyor. Aklıma ilk yaptığımız hatta çoğu okuldaki ilk gösterilen kod geldi :
C#:
Console.WriteLine("Merhaba, Dünya!");
Console.ReadLine();

Umarım açtığınız konu ile alakalı sorularınızı cevaplayabilmişizdir. 😉
 
Son düzenleme:
2010’dan sonraki sürümleri denemedim ancak bugün webte denk geldim; Microsoft’un web üzerinde Online olarak Visual Studiosu olduğunu gördüm, denenebilir.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı