Visual Studio 2019 işletim sistemi nasıl yapılır?

IDE'nin (senin durumunda Visual Studio 2019) pek bir onemi yok, fakat once duzgun bir sekilde kullanacagin dili ogrenmeni oneririm. C/C++ icin kaynak daha cok oldugu icin bu ikisinden birini oneririm. Dili iyice kavradigindan emin olduktan sonra Ingilizcenin de iyi oldugundan emin olman gerekiyor. Daha sonra OSDev makaleleri okumaya baslayabilirsin. Ayrica her ne kadar C ogrenmis olsan bile Assembly'yi her kosulda bilmen gerekiyor.
Burada Turk yapimi olan bir isletim sistemine goz atabilirsin, C++ kullaniyor:
Duzenleme: Unutmaman gereken bir sey var, normal bir derleyici ile bir isletim sistemi yapamazsin. Bir cross compiler'a ihtiyacin var. Yukarida attigim Arus projesi i686-elf-tools'u kullaniyor, C ve C++ icin x86 GNU araclari (derleyiciler, diger araclar, debugger vb.).

Son düzenleme:
Cosmos kitiyle C# kullanarak basit bir kernel yazabilirsin. İlk olarak kurulum dosyasını indirin: Release User Kit 20220209 · CosmosOS/Cosmos Dosyayı çalıştırdığınızda Visual Studio'ya gerekli araçları yükleyecek. Kurulum bittiğinde yeni proje oluşturma ekranından Cosmos Kernel şablonunu seçin. Projedeki Kernel.cs dosyası sizin ana kodunuz. Gerisi size kalmış. Hata ayıklama yapmak istiyorsanız VMWare kurulu olması lazım. Projeyi normal şekilde başlattığınızda kendisi sanal makineyi açacaktır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı