Visual Studio 2022 için Dev Drive özelliği geliyor

Katılım
28 Ocak 2020
Mesajlar
19.366
Makaleler
52
Çözümler
460
Microsoft, bugün Insider kanalında yayınladığı makaleye göre Visual Studio 2022 için Dev Drive özelliğini getirmeyi planlıyor.

Dev Drive nedir biraz bahsedelim;
Dev Drive özelliği, NTFS yerine ReFS kullanır. Bu şekilde daha hızlı işlemler yapmamızı sağlar.

Çok yüksek boyutlu dosyalar ile çalışmayacaksanız eğer bu özelliği açmanıza gerek olduğunu düşünmüyorum. Açması biraz zahmetli çünkü.

DevDrivePerfChart.png


Visual Studio geliştirici ekibinden Grace Taylor, Dev Drive özelliği hakkında sözleri;

Dev Drive birimi, NTFS yerine ReFS kullanır ve özellikle geliştirici iş akışları için optimize edilmiştir. Optimum performans kazanımları için çoğu senaryo için Windows Defender'ı "Async" konumuna getirmenizi de öneririz.

Nasıl kullanabiliriz?

Dev Drive şu anda Windows Insiders için Dev Channel kullanan kişiler tarafından kullanılabilir. Dev Drive'ı kullanmaya başlamak için bu belgeyi kullanarak bir birim oluşturun ve kaynak klasörlerinizi buna kopyalayın veya taşıyın. Araç zincirinize bağlı olarak, ek yapılandırma önerileri için bu bölüme bakın. Örneğin, optimum perf kazançları için NuGet global-packages klasörünü bu birime taşımanızı öneririz.

Dev Drive'ın ReFS dosya sistemi aracılığıyla sağladığı bir optimizasyon, Yazma Üzerine Kopyalama (CoW) bağlantısı veya blok klonlamadır. Bir dosyayı tamamen kopyalamak yerine CoW, diskteki orijinal verilere bir meta veri referansı oluşturur, böylece disk alanından tasarruf edilebilir ve daha az gerçek veri kopyalanır. Çözümlerinizi MSBuild için CopyOnWrite uzantısını kullanacak şekilde yapılandırarak yapınızı hızlandırmak için bu yeteneği kullanabilirsiniz. Ek ayrıntılar için bu blog gönderisine göz atın.

Gelecekte, Dev Box'lar Dev Drive'ları kullanacak şekilde önceden yapılandırılmış olarak gelecek ve böylece bulutta geliştirme yapan ekipler bu mükemmel kazanımları otomatik olarak gerçekleştirecek. Geliştirici Kutuları, geliştiricilerin kod yazmaya hazır, projeye özel geliştirici ortamlarına erişmesini sağlayan bir Azure hizmetidir. Burada Microsoft Dev Box hakkında daha fazla bilgi edinin.

Windows makinenizde oluşturulmuş bir Dev Drive'ınız varsa, Visual Studio 17.7 yeni bir proje oluştururken bunu tanıyacak ve varsayılan olarak bu dosya yolunu seçecektir. Böylece Dev Drive, yalnızca geliştirme görevlerinizi hızlandırmakla kalmaz, aynı zamanda Visual Studio ile entegre olarak iş akışınızı da kolaylaştırır.

Makaleyi okumak için (İngilizce);
 
Ben RAMdisk kullaniyorum, 5-10dk da compile olan projeler 1dk altina dusuyor, paralelize de edilirse zaten neredeyse CPU bottleneck olusturmaya basliyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı