Çözüldü Visual Studio C# + SQL ile bağlantı nasıl kurulur?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Fatihts09

Decapat
Daha fazla  
Ben küçük oyun projesi yapmak istiyorum. Bilgisayara SQL ve Visual Studio kuracağım. Fakat henüz nasıl SQL ile Visual Studio ile arasında bağlantı kurabileceğimi bilmiyorum. Ben mesela bütün her şeyi halletirdikten sonra başka bilgisayarda veri SQL çalıştırmak için o programa ihtiyacım oluyor mu? Eğer böyle bir sorun olursa projeye hiç başlamıyacağım.

Çözüm
Dost, kafanda büyük kavram yanılgıları var. Visual Studio kendi programini derlemeye yarayan ayri bir programdir, dogrudan/dolayli olarak senin programinin bir parcasi degildir.

Programında SQL baglantisi yapmak istiyorsun anladigim kadariyla. Bunun icin de internette C# ile SQL Server'a nasıl bağlanılır araştırması yapmalısın.

Ha SQL Server'a sırf bunun icin baglanman mantıklı mı onun muhakemesini sen yapmalisin, remote SQL ve local SQL diye dusun. Remote SQL'e dogrudan program icinden baglanmak kotu bir durumdur, client'ın dogrudan DB'ye hicbir zaman erisimi olmamalidir. Cunku DB istenmeyen datalarla manipule edilebilir programiniz cracklenerek. Bir API hizmeti ile gateway olusturmaniz gerekir. Bu remote SQL sayesinde programiniz hangi bilgisayarda olursa olsun API araciligi ile verileri buluta kaydedip/okuyabilir.

Basit dalari tutmak icin local SQL de kullanabilirsiniz, config dosyasi seklinde de tutabilirsiniz. Local SQL icin aklimda sadece SQLite örnegi var. Onu da internette arastirirsaniz kolayca ogrenirsiniz.

Ben boyle bir kullanim amacinda config dosyasi olustururdum. Elimdeki verileri JSON'a cevirir bir dosyada tutar, uygulama acilisinda bu verileri okuyup program container'ına verirdim. Size kalmis bir tercih dedigim 3 yoldan birini secebilirsiniz.
Böyle projelerde API kullanılır, uzak SQL kullanılmaz.

Son düzenleme:
Açığım konu hakkında bir ilerleme kaydetmedim sadece küçük bir şey sorudm ve başka insanların konularında cevap buldum ama hala açtığım konuyu tam çözemedim.

Açığım konu hakkında bir ilerleme kaydetmedim sadece küçük bir şey sorudm ve başka insanların konularında cevap buldum ama hala açtığım konuyu tam çözemedim.
C++:
using System;
using System.Data.SQLite;

class Program
{
    static void Main()
    {
        string connectionString = "Data Source=veritabani.db;Version=3;";

using (var connection = new SQLiteConnection(connectionString))
        {
            connection.Open();

string createTableQuery = "CREATE TABLE IF NOT EXISTS Users (Id INTEGER PRIMARY KEY, Name TEXT)";
            using (var command = new SQLiteCommand(createTableQuery, connection))
            {
                command.ExecuteNonQuery();
            }

string insertQuery = "INSERT INTO Users (Name) VALUES ('Wumpus')";
            using (var command = new SQLiteCommand(insertQuery, connection))
            {
                command.ExecuteNonQuery();
            }

string selectQuery = "SELECT * FROM Users";
            using (var command = new SQLiteCommand(selectQuery, connection))
            using (var reader = command.ExecuteReader())
            {
                while (reader.Read())
                {
                    Console.WriteLine($"Id: {reader["Id"]}, Name: {reader["Name"]}");
                }
            }
        }
    }
}

Detaylıca anlat kafandakini. İlk mesajını okuyunca gün sayısını tutmak içinmiş gibi anlaşılmıyor.

Gün gün ilerlediğimiz basit bir proje yapmak istiyorum ve oyuncu oyundan çıkınca gün sayısını ve gerekirse bazı şeyleri de kaydetmesini istiyorum. Bu yüzdende SQL server kullanamayı düşündüm. Dediğim şeyi yapmak imkanlı mı? Eğer imkanı varsa, daha basit bir yolu var mıdır diye merak ediyorum. ve en önemlisi bu sql yada başka hiç bir şey indirmeden başka pclere exe olarak çalıştırabiliyor muyum?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…