Dost, kafanda büyük kavram yanılgıları var. Visual Studio kendi programini derlemeye yarayan ayri bir programdir, dogrudan/dolayli olarak senin programinin bir parcasi degildir.
Programında SQL baglantisi yapmak istiyorsun anladigim kadariyla. Bunun icin de internette C# ile SQL Server'a nasıl bağlanılır araştırması yapmalısın.
Ha SQL Server'a sırf bunun icin baglanman mantıklı mı onun muhakemesini sen yapmalisin, remote SQL ve local SQL diye dusun. Remote SQL'e dogrudan program icinden baglanmak kotu bir durumdur, client'ın dogrudan DB'ye hicbir zaman erisimi olmamalidir. Cunku DB istenmeyen datalarla manipule edilebilir programiniz cracklenerek. Bir API hizmeti ile gateway olusturmaniz gerekir. Bu remote SQL sayesinde programiniz hangi bilgisayarda olursa olsun API araciligi ile verileri buluta kaydedip/okuyabilir.
Basit dalari tutmak icin local SQL de kullanabilirsiniz, config dosyasi seklinde de tutabilirsiniz. Local SQL icin aklimda sadece SQLite örnegi var. Onu da internette arastirirsaniz kolayca ogrenirsiniz.
Ben boyle bir kullanim amacinda config dosyasi olustururdum. Elimdeki verileri JSON'a cevirir bir dosyada tutar, uygulama acilisinda bu verileri okuyup program container'ına verirdim. Size kalmis bir tercih dedigim 3 yoldan birini secebilirsiniz.