Visual Studio Code'da kodlar beyaz kalıyor

DalyanAga

Decapat
Daha fazla  
Yazdığım kodlar görseldeki gibi beyaz kalıyor. Visual Studio Code'da ve kodlarım her zaman bu yüzden hata veriyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

1764098713483.png

Yazdığım kodlar görseldeki gibi beyaz kalıyor. Visual Studio Code'da ve kodlarım her zaman bu yüzden hata veriyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

Eki Görüntüle 2610719
Renklendirmemesi ve hata alman aynı sebepten değil. Renklendirme olmaması Python için dil sunucusu açık olmadığı için veya renklendiren eklenti yüklü olmadığı içindir. Eklenti mağazasında Microsoft'un kendi Python eklenti paketini kur. Kodun hata alması konusunda da, hata mesajını paylaşırsanız daha iyi yardımcı olabiliriz. Ayrıca kodunuzda syntax hatası var. def ile tanımladığınız fonksiyonu dışarıya almalısınız.

Renklendirmemesi ve hata alman aynı sebepten değil. Renklendirme olmaması Python için dil sunucusu açık olmadığı için veya renklendiren eklenti yüklü olmadığı içindir. Eklenti mağazasında Microsoft'un kendi Python eklenti paketini kur. Kodun hata alması konusunda da, hata mesajını paylaşırsanız daha iyi yardımcı olabiliriz. Ayrıca kodunuzda syntax hatası var. def ile tanımladığınız fonksiyonu dışarıya almalısınız.

Şu anda kodlamayı yeni yeni öğrendiğim için videolardan bakarak aynısını yazıyorum ama hep bu tarz hata alıyorum.

Dosya Ekleri

• 1764099233341.png
    1764099233341.png
    5 KB · Görüntüleme: 13
Son düzenleyen: Moderatör:
Şu anda kodlamayı yeni yeni öğrendiğim için videolardan bakarak aynısını yazıyorum ama hep bu tarz hata alıyorum.
Hocam o hata değil. 0 kodu ile çıkış yapmak başarılı bir şekilde kodun çalıştığı anlamına geliyor. Eğer istediğiniz gibi çalışmıyorsa kodunuzda mantık hatası vardır muhtemelen. Takip ettiğiniz videodaki satır boşluklarına daha dikkatli bakın. Belki poll fonksiyonunu döngüde çalıştırmanız gerekiyor olabilir. Genellikle poll'u kendiniz periyodik olarak çağırmanız gerekir.

Exit code 0 bir hata değil. Hatasız çalışmış ve sona gelmiş, demek. Eğer bunu görmek istemiyorsanız terminal üzerinden python dizin/dosya_adi.py şeklinde çalıştırın.

Ayrıca kodunuzda syntax hatası var. def ile tanımladığınız fonksiyonu dışarıya almalısınız.
Gerek yok. Yanlis degil oyle kullanilmasi. Python'da her scope'da fonkisyon tanimlanabilir. Ornegin;
Python:
class Prompt:
    def __init__(self, pstr = "enter value #> "):
        self.pstr = pstr

def __enter__(self):
        return input(self.pstr)

def __exit__(self, exc_type, exc_value, traceback):
        return None

foo = None
with Prompt("> ") as inp:
    def foo_impl():
        print(f"foo_impl: {inp}")
    foo = foo_impl

foo()
foo_impl()
1764108306102.png

Hatta soyle seylerde yapilabilir;
1764108871001.png

Konuda verilen bilgilerin kalanlari dogru. Bi tek bu yanlis anlasilmayi/bilgiyi duzeltmek istedim.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı