Visual Studio ve C# ile yapılan hesap makinesi

Öncelikle iyi akşamlar, daha acemi biri olarak bu programı yaptım ve setup haline çevirdim ama başka kişilerde çalışır mı diyerek bu konuyu açtım. Deneyip fikirlerinizi söylerseniz sevinirim.
(Acemi olduğumu bilerek yorum yaparsanız iyi olur, önerilerinizi yazarsanız da dikkate alırım.)
HM - Google Drive
Not: İkonun düşük kaliteli olduğunu biliyorum, değiştireceğim yeni ikon bulunca.
Virus total;
Linkin taraması;
Dosyanın taraması;

Son düzenleme:
Öncelikle iyi akşamlar, daha acemi biri olarak bu programı yaptım ve setup haline çevirdim ama başka kişilerde çalışır mı diyerek bu konuyu açtım. Deneyip fikirlerinizi söylerseniz sevinirim.
(Acemi olduğumu bilerek yorum yaparsanız iyi olur, önerilerinizi yazarsanız da dikkate alırım.)
HM - Google Drive
Not: İkonun düşük kaliteli olduğunu biliyorum, değiştireceğim yeni ikon bulunca.
Virus total;
Linkin taraması;
Iyide visual studio programlama dili mi hocam. :D

Tasarım göz yoruyor. Arka planı birkaç ton açmalısın bence. Butonların içine işaretleri büyük fonla eklemek daha şık olacaktır. Birde mümkünse kaynak kodunu da yayınlarsan daha rahatça herkes deneyebilir. Ayrıca form ayarlarından nerede açılsın seçeneğini centerscreen yaparsan ekranın ortasında açılır.
Iyide visual studio programlama dili mi. :D
"Visual Studio'da C# ile" şeklinde daha uygun olabilirmiş, öyle düşün.

Tasarım göz yoruyor. Arka planı birkaç ton açmalısın bence. Butonların içine işaretleri büyük fonla eklemek daha şık olacaktır. Birde mümkünse kaynak kodunu da yayınlarsan daha rahatça herkes deneyebilir. Ayrıca form ayarlarından nerede açılsın seçeneğini centerscreen yaparsan ekranın ortasında açılır.

Hocam geri dönüşünüz için sağ olun, şimdi dediklerinizi uygularım.

Ondalıklı sayılarla işlem yapılmıyor. Sanırım değişkenleri String ile tanımlamışsınız. String yerine Double değişkeni kullanırsanız daha iyi olacaktır. İlk çalışmalar için hiç fena sayılmaz...

Güzel ama form penceresini büyütme butonunu kapatırsanız daha iyi olabilir.
Evet, düzeltmem lazım onu.
Ondalıklı sayılarla işlem yapılmıyor. Sanırım değişkenleri String ile tanımlamışsınız. String yerine Double değişkeni kullanırsanız daha iyi olacaktır. İlk çalışmalar için hiç fena sayılmaz...
İnt kullandım, basit bir hesap makinesi olduğu için double kullanmadım.

1633716083256.png

Bu tasarım daha mı iyi olmuş?
centerscreen özelliğini ben bulamadım.(2013 sürümünü kullandığım için olabilir.)

Son düzenleme:
Gayet güzel olmuş, daha okunur. Bence label'ların yazı fonunu calibri yap, daha şık oluyor. Böyle bir şey olması lazım sende de:

1633717444235.png

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı