İnceleme Vivo Y33s

Merhaba arkadaşlar, 3 aylık Vivo Y33s kullanıcı olarak size tavsiye ve görüşlerimi bildiriceğim.

Ben telefonu gündelik işler için kullanıyorum oyun için kullanmadım mobil oyunlardan fazla anlamam. Size deneyimlerimi yazmak aktarmak istedim alacak arkadaşların kafası karşımdan okuyabilirler.
( Şunu da belirtiyim telefonu ben aldığımda fiyatı 4700 liraydı şu an resmi sitesindeki fiyatı 6999 lira bu fiyata alınacak bir telefon değil )

•İlk önce ekran ile başlamak istiyorum.
•Özellikleri.
•Ekran aynı segment telefonlara göre geri kalmış diyebiliriz ki öyle bu tarz bir telefondan 90Hz bir ekran beklerdim.
•Bir diğer husus ise telefonun ekranı gün ışığında görünmüyor ne kadar açarsanız açın ekran zor görülüyor.

•Kamera ve özellikleri.

•Kameraya gelirsek bu telefon bu parayı hak etmiyor her şeyi güzel olsa kamerası asla bundan daha eski telefonlarda 4K video çekebiliyorsunuz ki resmi Note8 kullanırken çekebiliyordum bu büyük eksikliklerinden biri kamera başlangıçta 2 3 sn bulanık oluyor odaklamayı düzgün yapamıyor gibi geldi başta bana sonra fark ettim kamera açılırken ekranda bir bildirim geldi lens pis temizleyin diye gerçektende böyle olabilir mi diye düşünürdu bana lens pis değil bu arada temiz bakarım telefonuma.
(Yeni gelen güncellemdeen sonra düzeldi bu olay daha yaşamadım) zaten kamera özellikleri ortada.
Işıkta ve orta derece ışıkta kamera gayet güzel çekiyor ama gece ve düşük ışıkta aynı şeyi söyleyemem. Flaşlı flaşsız 2 fotoğraf koyuyorum fark anlaşılabilir.

•Pil ve donanım.
Şarj konusuna bir şey diyemem telefonu şarja koymayı unutuyorum gerçekten bazen 2 günde bir şarja koyuyorum başta belirttiğim gibi telefonu sadece fotoğraf çekmek ve gündelik işleri yapmak için kullanıyorum 2 gün rahat gidiyor kutudan adaptör ve kablo çıkıyor adaptör büyük 18watt hızlı şarj ediyor hiç ölçmedim ama 1saat 20 dk da %100 oluyor tam emin değilim bu konuda şarj konusunda fazla üzerinde durmadım telefonu aldığım günden beri Ultra oyun modu açık kullanıyorum sıcaklık veya bataryaya bir etkisini görmedim.

Donanım.

Gelelim performansa. Başlarda da belirttiğim gibi mobil oyuncu değilim telefonun performansı gayet yeterli Instagram hariç :) inşallah bir gün düzelir.
Diğer işlemleri yaparken YouTube'da 4K video rahat izleniyor donma veya başka bir durum yaşamadım resmi Note 8'den bu telefona geçtim belirtiyorum.
Note8'in performansı kötü diyemem ama çok fazla donma ve takılma yaşadım o yüzden telefon değiştirmeye karar verdim 1080p 60 FPS video izlerken arada takılıyordu 2 K ve 4 k da bariz takılmalar oluyordu bu telefonda. Bu tarz durumlar yaşamadım.
Gelelim benim karşılaştığım durumlara.
İlk öncelikle ekran koruyucu alacaksanız kalın bir cam almayın ekrana 2 kere tıklamak zorunda kalabilirsiniz.
Telefonu aldığım 1 ay bir sorun yaşamadım 1.5 2 ay sonunda durum çubuğu kaybolmaya başladı kamera odaklama yapmıyordu. Sonra güncelleme geldi bu sorunlar ortadan kalktı 1 aydır hiçbir problem yaşamadım daha bu markadan telefon alacaksanız y serisine değil v serisine bakın yakın zamanda satıp V21 5G alacağım.
Sormak istediğiniz bir soru olursa sorabilirsiniz.


İlk uzun yazım 2016'dan beri bu forum da elimden geldiğince arkadaşlara yardım etmeye çalışıyorum veya fikir almaya çalışıyorum bir şeyler öğrenmek öğretmek için her fikre açık bir insanım yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim bir hatam oldu ise çok özür dilerim. İyi haftalar.


Çektiğim birkaç fotoğraf.
IMG_20220910_125750.jpg
IMG_20221030_195249.jpg
IMG_20221021_093728.jpg






Kaynak
Vivo Y33s

 

Dosya Ekleri

  • IMG_20221002_145457.jpg
    IMG_20221002_145457.jpg
    113,6 KB · Görüntüleme: 19
Son düzenleyen: Moderatör:
4700 TL'lik çöp, hiçbir özelliği olmayan bomboş bir telefon, aynı dönemde benim 3800 TL'ye aldığım OnePlus Nord N10 bile bundan daha iyi her açıdan. 1080p 60 FPS video kaydı bile yapamıyor bu telefon açıklanan özelliklere göre.
 
Yazılım olarak memnun musunuz peki?

Yazılım olarak bir sorun görmedim memnunum.

4700 TL'lik çöp, hiçbir özelliği olmayan bomboş bir telefon, aynı dönemde benim 3800 TL'ye aldığım OnePlus nord N10 bile bundan daha iyi her açıdan. 1080p 60 FPS video kaydı bile yapamıyor bu telefon açıklanan özelliklere göre.

Dediklerinize aynen katılıyorum bundan daha ucuz telefonlarda 4K 30 FPS video çekme özelliği var.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı