VMG3312-B10b QoS ayarları nasıl olmalı?

• Konuyu başlatan Rap
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 4
  • Görüntüleme 380

Rap

Femtopat
VMG3312-B10b model modeme sahibim. QoS ayarları nasıl olmalı? Ethernet ile bağlı olan yalnızca ben varım, yaklaşık 5-6 kişi telefon ile bağlı. Valorant oynarken çok fazla ping artışı yaşanıyor. Çok fazla kaynak okudum, video izledim ancak beceremedim.

1707080312011.png

@262364, @Disty.

Son düzenleme:
16mbit paket kullanıyorsun sanırım. Bu tip düşük hızlı internet bağlantılarında 5-6 cihaz bağlıysa ne yaparsan yap pingsiz oynaman imkansız. Üstelik 0.87mbit upload ile 2 aktif telefonla bile imkansız. Modem ayarlarından wifi ile paylaşımda hız sınırlaması yapıp yapamayacağınıza bir bakın derim. Örneğin size 10mbit kablo ile verirken wifi ile 3.90mbit hız verebilsin gibi

16mbit paket kullanıyorsun sanırım. Bu tip düşük hızlı internet bağlantılarında 5-6 cihaz bağlıysa ne yaparsan yap pingsiz oynaman imkansız. Üstelik 0.87mbit upload ile 2 aktif telefonla bile imkansız. Modem ayarlarından wifi ile paylaşımda hız sınırlaması yapıp yapamayacağınıza bir bakın derim. Örneğin size 10mbit kablo ile verirken wifi ile 3.90mbit hız verebilsin gibi

Dostum 30 ms alabileceğim kadar hız yeterli bana. Hic mi yolu yok?

Dediğim gibi kablosuz cihazları bir şekilde hız limiti uygulamanız lazım. Hem 5-6 cihaz bağlı hemde 0.87mbit upload ile o iş olmaz. İnternet altyapını değiştirirsen en güzel çözüm o olabilir. Başka türlü imkansız gibi bir şey istediğin

QoS ile bu interneti kısıtlarsanız diğer kullanıcılar internete giremeyecek kadar yavaş internet kullanır her şey bir yana sizin ping sorununuz da düzelmez.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı