VMG8324-B10A modem Wi-Fi çekim gücü düşük

Makaleler
1
Yer
Mersin
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, Türk Telekom'un verdiği VMG8324-B10A model modemi kullanıyorum ve modem günümüze göre eski standartları destekliyor. Wi-Fi çekimi olarak memnun değiliz. TT'yi arayıp Wi-Fi'de sıkıntı olduğunu teknik servisin gelip bakmasını ve modem değişimi yapmak istediğimi belirttim ve kayıt alındı. Ertesi gün sorununuz düzelmiştir diye bir mesaj geldi. Bir daha aradığımda sorunumun düzelmediğini belirttim kayıt aldılar fakat gene düzeldi mesajı attılar. Sorun gözükmediğini söylediler. Yılmadım aramaya devam edeceğim ama aslını öğrenmek istiyorum. Ben de sizlere soruyorum:

1625155825167.png

Modemim salona uzak değil fakat salona girdiğimizde internet gerçekten yavaşlıyor ve bazı cihazlar bağlanamıyor. Modemi koridora aldım ve üstteki görselde modem koridorda duruyor fakat bağlantı gene de kötü. Bu sorun modem değişimi ile çözülür mü yoksa bizim cihazlarımız mı yeterince iyi veri gönderemiyor anlayamadım. Ek olarak fiber kullandığımız için kendi modemimizi kullanamacağımızı söylemişlerdi bu ne kadar doğru? Bilgili arkadaşlar bilgilendirebilirse mutlu olurum.

Not: Wi-Fi sinyal güçlendirici önermeyiniz.

Merhaba arkadaşlar, Türk Telekom'un verdiği VMG8324-B10A model modemi kullanıyorum ve modem günümüze göre eski standartları destekliyor. Wi-Fi çekimi olarak memnun değiliz. TT'yi arayıp Wi-Fi'de sıkıntı olduğunu teknik servisin gelip bakmasını ve modem değişimi yapmak istediğimi belirttim ve kayıt alındı. Ertesi gün sorununuz düzelmiştir diye bir mesaj geldi. Bir daha aradığımda sorunumun düzelmediğini belirttim kayıt aldılar fakat gene düzeldi mesajı attılar. Sorun gözükmediğini söylediler. Yılmadım aramaya devam edeceğim ama aslını öğrenmek istiyorum. Ben de sizlere soruyorum:

Eki Görüntüle 1092566

Modemim salona uzak değil fakat salona girdiğimizde internet gerçekten yavaşlıyor ve bazı cihazlar bağlanamıyor. Modemi koridora aldım ve üstteki görselde modem koridorda duruyor fakat bağlantı gene de kötü. Bu sorun modem değişimi ile çözülür mü yoksa bizim cihazlarımız mı yeterince iyi veri gönderemiyor anlayamadım. Ek olarak fiber kullandığımız için kendi modemimizi kullanamacağımızı söylemişlerdi bu ne kadar doğru? Bilgili arkadaşlar bilgilendirebilirse mutlu olurum.

Hocam salon yazan yerin tam karşısına koyun birde.

Bu sefer diğer odalar felç olur ve orada internet erişimi için gerekli çıkış yeri bulunmuyor. Kablo uzatmak da koridorda sıkıntı çıkaracağından imkansız fakat görselde belli mi bilmiyorum ama modem gerçekten salona çok yakın.

Eki Görüntüle 1092566

Modemim salona uzak değil fakat salona girdiğimizde internet gerçekten yavaşlıyor ve bazı cihazlar bağlanamıyor. Modemi koridora aldım ve üstteki görselde modem koridorda duruyor fakat bağlantı gene de kötü. Bu sorun modem değişimi ile çözülür mü yoksa bizim cihazlarımız mı yeterince iyi veri gönderemiyor anlayamadım. Ek olarak fiber kullandığımız için kendi modemimizi kullanamayacağımızı söylemişlerdi bu ne kadar doğru? Bilgili arkadaşlar bilgilendirebilirse mutlu olurum.

Merhaba öncelikle bende aynı sıkıntıdan müzdariptim. Daire içindeki kullanılan yapı gereği günümüzdeki modemler veya rounterlerin Wi-Fi çekim gücü düşük kalıyor. Ben 3-4 yıl önce bir firmanın modemini almıştım reklam olur mu bilmiyorum fakat ASUS DSL bilmem ne falan kodu falan var ama aklıma gelmedi. Rounter olarak kullanılan bir modem. VDSL destekli bir modem ama dediğim gibi benim de misal şu an salonda ve arasında yaklaşık olarak 4 5 metre var. Fakat çekmiyor Wi-Fi benim odadan falan duvarlar sinyali etkiliyor.
Sorunu nasıl çözdüğüme gelecek olursak Wi-Fi sinyal güçlendirici veya sinyal arttıcı çoğaltıcı olarak bir cihaz aldım Xiaomi(yanlış yazmışta olabilirim) bu cihazi araya taktim. Zaten kullanımında en az 2 diş sinyal çeken yere koyun diyordu. Bu sayede sinyali alıp güçlendiriyor ve diğer odalardan rahatlıkla kullanabiliyorum.
Tabi siz direk güçlü bir modem alarak sorunu çözebilirsiniz.
NOT: sinyal güçlendirici önermeyiniz demişsiniz onu yeni gördüm. Ama dediğim gibi ben sorunu bu şekilde çözdüm durumunuz var ise zaten çok pahalı değil tabi durumunuzu bilemem.

Türk Telekom kendi verdiği modem dışında modem kullanamayacağımı söyledi. Onların değişim yapması gerekiyor fakat sorun yok diyorlar...

Modem koridorda ve salonun kapısı açıkken arada duvar yok gibi oluyor fakat gene de verim alamıyorum. Etrafta da Wi-Fi sinyalleri olduğundan sorun onlardan kaynaklı diye düşünüyorum. Farklı bir banttan da Wi-Fi kullanmak için gene yeni modem lazım. Wi-Fi güçlendirici sorunu çözebilir elbette ama bu kadar kısa mesafede cihazların bağlanamaması çok saçma geliyor. Yeni bir modem alarak ne oranda fayda sağlar acaba, bizim cihazların kapsama alanı yetecek mi bir fikrim yok.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı