Vmmem işlemi nasıl kapatılır?

PainRain

Kilopat
Katılım
9 Haziran 2016
Mesajlar
131
Yer
İstanbul
Windows özelliklerden "Windows korumalı alanı" etkinleştirdim ve görev yöneticisinde "vmmem" adlı açık bir uygulama gördüm çok fazla RAM kullanıyor, biraz araştırma yapınca "Windows Sandbox" yüzünden olduğunu öğrendim ve özelliklerden korumalı alanı kapattım ama "vmmem" bir türlü kapanmadı ve bilgisayar açık kaldıkça zamanla bu daha fazla RAM kullanmaya başladı bunu nasıl kapatacağım?

Ekran Alıntısı.PNG
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Vmmem işlemi, sistemin sanal makineleriniz tarafından kullanılan bellek ve CPU kaynaklarını temsil etmek için sentezlediği sanal bir işlemdir. Başka bir deyişle, vmmem'in çok fazla bellek ve CPU kaynağı tükettiğini görüyorsanız, sanal makineleriniz çok fazla bellek ve CPU kaynağı tüketiyor demektir. Durdurmak istiyorsanız sanal makinelerinizi kapatın.
 
Vmmem işlemi, sistemin sanal makineleriniz tarafından kullanılan bellek ve CPU kaynaklarını temsil etmek için sentezlediği sanal bir işlemdir. Başka bir deyişle, Vmmem'in çok fazla bellek ve CPU kaynağı tükettiğini görüyorsanız, sanal makineleriniz çok fazla bellek ve CPU kaynağı tüketiyor demektir. Durdurmak istiyorsanız sanal makinelerinizi kapatın.

Herhangi bir sanal makinem yok bunu nasıl kapatacağım?
*Güncel
Yok mu bir bilen?
 
Son düzenleme:
Windows 10 da sandboxı (sanal makina) etkinleştirdiğinizde devreye giriyor bu. sanal makinanız o an kapalı olsa bile hızlıca açılabilmesi için arka planda saçma sapan ram tüketiyor.

Kapatmak için:
"Denetim Masası\Tüm Denetim Masası Öğeleri\Programlar ve Özellikler" bölümünde soldaki menüden
"windows özelliklerini aç veya kapat" ı seçerek açılan menüden "Wİndows korumalı alanı" seçeneğinin tikini kaldırmalısınız.

Bu kısmı bulamadıysanız

"Windows 10 Sandbox Özelliği Nasıl Aktif Edilir ?" konularında anlatılanın tam tersini yapın.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı