VMware esxi disk okuma/yazma problemi

synta

Decapat
Daha fazla  
Merhaba,

PM893 RAID10 yaptığım tüm cihazlarımda okuma yazma hızlarım aşırı rezil bir seviye de çıkmakta. Hpe DL360 GN9 marka/model sunucu kullandığım için ise PCI-e 4.0 bulunmaması sebebi ile NVMe takamıyorum. Aparatlar ile takılan NVMe disklerde ise verimli bir sonuç alamıyorum ayrıca güven vermiyor. Bu yüzden ATX bir server topladım ve alabileceğim okuma yazma hızları hakkında sizlerin de fikrini almak istedim. Cihazıma ait tüm parçalar salı günü elime ulaşacaktır diye düşünüyorum.

Sunucu üzerinde almak istediğim okuma yazma oranlarını görsel olarak yükledim. Ekran resimin de görebildiğiniz okuma/yazma sonuçlarını sizce alabilir miyim?
Kullandığım donanımları sırası ile;
  1. AMD Ryzen 9 7950x3D on altı çekirdek 4.2 GHz işlemci.
  2. MSI Pro X670-P Wi-Fi AMD AM5 DDR5 ATX anakart.
  3. Corsair Vengeance RGB 128 GB (4x32) 6000 MHz DDR5 CL40 cmH64GX5M2B6000C40 RAM.
  4. Cooler Master Masterbox TD500 V2 mesh ARGB mid Tower siyah Gaming kasa (TD500v2-kgnn-stu)
  5. Thermaltake Toughpower GF1 PS-TPD-0750FNFAge-1 750W Power Supply.
  6. Cooler Master Masterliquid ML360 ıllusıon ARGB 3XMF120 Halo fanlı sıvı soğutucu.
  7. Samsung 2TB 990 Pro w/heatsink M.2 (okuma hızı 7450 MB / yazma hızı 6900 MB) SSD.
Konu altında fikrini belirten tüm forum üyelerine teşekkürlerimi sunuyorum. İyi sosyaller dilerim.

Dosya Ekleri

• raid1.jpg
    raid1.jpg
    28,3 KB · Görüntüleme: 69
Öncelikle gerçekten çok yavaş performans. PCI-e 3.0 ile en azından tek diskle 3 GB/s hızlar alabilirdiniz ki kullandığınız parçalar en iyisi. İşlemciniz sunucu için tasarlanmasa bile çok hızlı ve yeterince de PCI-e hattı mevcut. Esxi herhangi bir şifreleme metodu kullanıyor mu?

Son düzenleme:
Öncelikle gerçekten çok yavaş performans. PCI-e 3.0 ile en azından tek diskle 3 GB/s hızlar alabilirdiniz ki kullandığınız parçalar en iyisi. İşlemciniz sunucu için tasarlanmasa bile çok hızlı ve yeterince de PCI-e hattı mevcut. Esxi herhangi bir şifreleme metodu kullanıyor mu?
Merhaba,

Yanlış anlamışsın gördüğüm kadarı ile görüntü olarak eklediğim çıktıyı linux sunucularım da almak istiyorum. Fakat Raid10 ve Samsung PM893 disklerim ile istediğim sonucu ne olursa olsun alamıyorum. Enterprise serisi SSD disklerimde aldığım sonuçlar 450/900 MB/sn arasında şimdi NvME ile deneme yapacağım ve sonuçları merak ediyorum.

Ayrıca Sunucularda bulunan riser üzerinde olan PCIe 3.0 tarafında m2 NvME için bir slot yok sadece adaptör ile takabileceğin slotlar mevcut. alabileceğin verim de ne yazık ki çok iyi değil.

Riser üzerinden PCIe 3.0 slotuna doğrudan takabileceğin NvME disk olarak SAMSUNG PM1735 serisi mevcut fakat onunda desteği PCIe 4.0 için ve değerler çok ciddi seviye'de düşmekte.

Merhaba,

Yanlış anlamışsın gördüğüm kadarı ile görüntü olarak eklediğim çıktıyı linux sunucularım da almak istiyorum. Fakat Raid10 ve Samsung PM893 disklerim ile istediğim sonucu ne olursa olsun alamıyorum. Enterprise serisi SSD disklerimde aldığım sonuçlar 450/900 MB/sn arasında şimdi NvME ile deneme yapacağım ve sonuçları merak ediyorum.

Ayrıca Sunucularda bulunan riser üzerinde olan PCIe 3.0 tarafında m2 NvME için bir slot yok sadece adaptör ile takabileceğin slotlar mevcut. alabileceğin verim de ne yazık ki çok iyi değil.

Riser üzerinden PCIe 3.0 slotuna doğrudan takabileceğin NvME disk olarak SAMSUNG PM1735 serisi mevcut fakat onunda desteği PCIe 4.0 için ve değerler çok ciddi seviye'de düşmekte.
Gene de 3 GB/s alabilmen lazım diskinle. O zaman kolaydan başlayalım. BIOS'a gir ve şu ayarları aç;

AMD-V veya AMD Virtualization(Temel seviyede sanallaştırma desteği)
AMD-Vi veya AMD IOMMU(Donanımların doğrudan erişmesini sağlayan özellik)
AES-NI(Şifreleme performansını önemli ölçüde hızlandıran teknoloji)

Bunları teker teker kontrol et, kapalıysa aç, sonra da tekrar benchmark yap. Ondan sonra tekrar bakarız ve bir şeyler deneriz.

Gene de 3 GB/s alabilmen lazım diskinle. O zaman kolaydan başlayalım. BIOS'a gir ve şu ayarları aç;

AMD-V veya AMD Virtualization(Temel seviyede sanallaştırma desteği)
AMD-Vi veya AMD IOMMU(Donanımların doğrudan erişmesini sağlayan özellik)
AES-NI(Şifreleme performansını önemli ölçüde hızlandıran teknoloji)

Bunları teker teker kontrol et, kapalıysa aç, sonra da tekrar benchmark yap. Ondan sonra tekrar bakarız performansa.

HPE DL360 GN9 sunucumda bu tarz bir durum ne yazık ki söz konusu değil. Yeni toplamış olduğum cihazda bunu yapabilirim. Salı günü tekrar sana bilgi vereceğim.

HPE DL360 GN9 sunucumda bu tarz bir durum ne yazık ki söz konusu değil. Yeni toplamış olduğum cihazda bunu yapabilirim. Salı günü tekrar sana bilgi vereceğim.
İlla VMware EXsi olmak zorunda mı? Proxmox kullanmayı düşünür müydünüz?

Yeni sunucu üzerinde proxmox kullanmayı düşünüyorum. Discord kullanıyorsan beraber bakabiliriz.
Denediniz mi? Yeni bilgisayarınızda bu ayarları açtığınız taktirde istediğiniz I/O değerlerine erişebilmeniz gerekli.

Ne yazık ki deneme sağlayamadım lojistik tarafında gecikmeler mevcut.
Yeni sisteminizde bir sorun yaşamamanız lazım. Eğer yaşarsanız başka şeyler deneriz. @Cruslan şeklinde beni etiketlerseniz bildirim olarak düşecektir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı