Çözüm VMware kurulumunda Hyper-V hatası

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

komoxtuora

Kilopat
Makaleler
2
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Senaryo:

-VMware, BlueStacks gibi sanallaştırma programlarında kurulum esnasında "Sisteminizde Hyper-V aktif olduğundan kurulamıyor" gibi Hyper-V kaynaklı hata alıyorsunuz.

Sebep:

-Windows özelliklerinde Hyper-V'nin yüklü ve aktif olması.

Çözüm:

-Denetim Masası>Programlar>Programlar ve Özellikler dedikten sonra sol tarafta yer alan "Windows özelliklerini aç veya kapa" seçeneğine tıklayın. Biraz bekledikten sonra çıkan menüde Hyper-V kategorisindeki tik'leri kaldırın. İşlemi onayladıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın.(Yeniden başlatma esnasında bilgisayarınızın fişini çekmeyin.) Sonrasında VMware ve BlueStacks gibi yazılımları kurarken Hyper-V hatası almazsınız.

Senaryo:

-VMware, BlueStacks gibi sanallaştırma programlarında kurulum esnasında "sisteminizde Hyper-v aktif olduğundan kurulamıyor" gibi Hyper-v kaynaklı hata alıyorsunuz.

Sebep:

-Windows özelliklerinde Hyper-v'nin yüklü ve aktif olması.

Çözüm:

-Denetim masası>programlar>programlar ve özellikler dedikten sonra sol tarafta yer alan "Windows özelliklerini aç veya kapa" seçeneğine tıklayın. Biraz bekledikten sonra çıkan menüde Hyper-v kategorisindeki Tik'leri kaldırın. İşlemi onayladıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın.(yeniden başlatma esnasında bilgisayarınızın fişini çekmeyin.) Sonrasında VMware ve BlueStacks gibi yazılımları kurarken Hyper-v hatası almazsınız.

Ben alıyorum pek bir şey değişmedi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı