Çözüm VMware kurulumunda Hyper-V hatası

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

komoxtuora

Kilopat
Katılım
12 Şubat 2014
Mesajlar
157
Makaleler
2
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Senaryo:

-VMware, BlueStacks gibi sanallaştırma programlarında kurulum esnasında "Sisteminizde Hyper-V aktif olduğundan kurulamıyor" gibi Hyper-V kaynaklı hata alıyorsunuz.

Sebep:

-Windows özelliklerinde Hyper-V'nin yüklü ve aktif olması.

Çözüm:

-Denetim Masası>Programlar>Programlar ve Özellikler dedikten sonra sol tarafta yer alan "Windows özelliklerini aç veya kapa" seçeneğine tıklayın. Biraz bekledikten sonra çıkan menüde Hyper-V kategorisindeki tik'leri kaldırın. İşlemi onayladıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın.(Yeniden başlatma esnasında bilgisayarınızın fişini çekmeyin.) Sonrasında VMware ve BlueStacks gibi yazılımları kurarken Hyper-V hatası almazsınız.
 
Senaryo:

-VMware, BlueStacks gibi sanallaştırma programlarında kurulum esnasında "sisteminizde Hyper-v aktif olduğundan kurulamıyor" gibi Hyper-v kaynaklı hata alıyorsunuz.

Sebep:

-Windows özelliklerinde Hyper-v'nin yüklü ve aktif olması.

Çözüm:

-Denetim masası>programlar>programlar ve özellikler dedikten sonra sol tarafta yer alan "Windows özelliklerini aç veya kapa" seçeneğine tıklayın. Biraz bekledikten sonra çıkan menüde Hyper-v kategorisindeki Tik'leri kaldırın. İşlemi onayladıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın.(yeniden başlatma esnasında bilgisayarınızın fişini çekmeyin.) Sonrasında VMware ve BlueStacks gibi yazılımları kurarken Hyper-v hatası almazsınız.

Ben alıyorum pek bir şey değişmedi.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı