Vodafone internette yüksek ping var

KyzeVl

Picopat
Katılım
18 Şubat 2024
Mesajlar
56
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
ADSL altyapısı ile 12 Mbps'lik ev internetim normalde sabit 15 ms ping verirken son zamanlarda 700'den aşağı düşmüyor. Valorant'ta 15 ms alırken arada 300'e çıkıp düşüyor diye bilet göndermiştim ve bana bazı Ethernet ayarları yapmamı söylediler. DNS'i 8.8.8.1 gibi (sayıyı hatırlamıyorum tam olarak) falanca şeyler yaptım. Biraz düzeldi ama yaptıktan birkaç gün sonra bu 2 gündür pingim 700 civarlarda. Evde kimse olmasa, internete sadece ben bağlı olsam dahi aynı ki kablo ile bağlı bağlı internet. Modemi resetlemeyi, şifre değiştirmeyi dahi denedim ama sonuç yok. Sorunu ve çözümü bilen varsa yardım ederseniz sevinirim.
 

Dosya Ekleri

  • VALORANT   27.05.2024 16_08_07.png
    VALORANT 27.05.2024 16_08_07.png
    3,6 MB · Görüntüleme: 18
ADSL altyapısı ile 12 Mbps'lik ev internetim normalde sabit 15 ms ping verirken son zamanlarda 700'den aşağı düşmüyor. Valorant'ta 15 ms alırken arada 300'e çıkıp düşüyor diye bilet göndermiştim ve bana bazı Ethernet ayarları yapmamı söylediler. DNS'i 8.8.8.1 gibi (sayıyı hatırlamıyorum tam olarak) falanca şeyler yaptım. Biraz düzeldi ama yaptıktan birkaç gün sonra bu 2 gündür pingim 700 civarlarda. Evde kimse olmasa, internete sadece ben bağlı olsam dahi aynı ki kablo ile bağlı bağlı internet. Modemi resetlemeyi, şifre değiştirmeyi dahi denedim ama sonuç yok. Sorunu ve çözümü bilen varsa

Modeme reset atmayı deneyin. Bazen bende de böyle sorunlar oluyor ve reset yardımcı oluyor
 
Ben saldırı felan duymadım. Öyle bir sey olsa yer yerinden oynardı çeşitli forumlarda.

Vodafone TR ülkeyi gözden çıkardı gibi. £ bazında çok az kar marjı var ve yatırımlarını minimumda tutuyor.

Vodafone internet tercih etmeyin. Mobilde çok rekabetçi fiyatlar verebiliyor çünkü ne çekiyor ne de erişim sağlıyorsunuz.
 
Modeme reset atmayı deneyin. Bazen bende de böyle sorunlar oluyor ve reset yardımcı oluyor.

Denemiştim geçen ama tekrar deneyeyim.

Ben saldırı falan duymadım. Öyle bir şey olsa yer yerinden oynardı çeşitli forumlarda.

Vodafone TR ülkeyi gözden çıkardı gibi. £ bazında çok az kar marjı var ve yatırımlarını minimumda tutuyor.

Vodafone internet tercih etmeyin. Mobilde çok rekabetçi fiyatlar verebiliyor çünkü ne çekiyor ne de erişim sağlıyorsunuz.

Vallahi 2021 gibi korona zamanlarında aldık. Şimdiki aklım olsa tabii ki tercih etmezdim.
 

Buradan senin internetin için en iyi DNS'leri programla kontrol edebilirsin bir nebze azaltabilir pingi ama ADSL diyosun Vodafone diyosun ping firma ve kullandığın altyapı ile alakalıdır bence
 

Buradan senin internetin için en iyi DNS'leri programla kontrol edebilirsin bir nebze azaltabilir pingi ama ADSL diyosun Vodafone diyosun ping firma ve kullandığın altyapı ile alakalıdır bence.

Usta sağ ol 8 8 8 8 - 8 8 8 1 DNS'i ile internet testinde 300 ms verdi, dediğin uygulamanın bana bulduğu DNS'i denedim 9'a düştü az sonra Valorant'ta da bakayım kaç ping.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı