Vodafone Net yasal takip tutarı

Atakan6152

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, Mayıs 2021 yılında ev internetim Vodafone idi Türk Telekom'a geçtim. Hem Türk Telekom'a hem de eve modem kurmaya gelen teknisyene Vodafone'a gidip iptal etmeme gerek var mı diye sordum hayır yok dediler.

Aradan 1.5 yıl geçtikten sonra Vodafone ödenmemiş faturalarınız var diyerek icra takibi başlatmış ben de icra müdürlüğüne giderek itiraz yaptım takip durdu. Daha sonra Vodafone bayisine gittim 2000 TL yasal takipte borcum olduğunu öğrendim ancak faturalandırma mayıs 2023'te talebimiz üzerine durmuş ama iptal edenin kim olduğunu bilmiyoruz ve geçmiş faturalar da ödenmiş görünüyor sadece 2000 TL yasal takip var bunu nasıl düzeltebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
İptal etmeniz gerekiyordu. Telefon hattı değil ki direkt numara taşıdığında eski aboneliğin kapansın. İnternet bağlantısında durum farklı. Aboneliğini iptal ettirmen gerekiyordu.

Bu tutarı ve ek olarak dosya kapak hesabı masrafını da ödemen gerekiyor. Sadece bu tutarı ödeyerek icra dosyasını kapatamıyorsun. İcra müdürlüğüne gidip "Dosya kapak hesabı yaptırmak istiyorum." diye söyleyeceksin. Onlar da sana toplam ödemen gereken tutarı söyleyecek.

İptal etmeniz gerekiyordu. Telefon hattı değil ki direkt numara taşıdığında eski aboneliğin kapansın. İnternet bağlantısında durum farklı. Aboneliğini iptal ettirmen gerekiyordu.
Türk Telekom yaktı beni
Bu tutarı ve ek olarak dosya kapak hesabı masrafını da ödemen gerekiyor. Sadece bu tutarı ödeyerek icra dosyasını kapatamıyorsun. İcra müdürlüğüne gidip "Dosya kapak hesabı yaptırmak istiyorum." diye söyleyeceksin. Onlar da sana toplam ödemen gereken tutarı söyleyecek.
Borçtan kaçınma durumu kalmayınca mecbur ödenecek zaten. Acaba tüketici hakem heyetine başvursam alınmamış hizmetin yasal takibi olmaz diyerek yasal takibi kaldırabilirler mi sonuçta faturalar ödendi ekstra olarak faiz istiyorlar ?

Hem Türk Telekom'a hem de eve modem kurmaya gelen teknisyene Vodafone'a gidip iptal etmeme gerek var mı diye sordum hayır yok dediler.

Türk Telekom'a geçiş yapınca senin yerine iptal bildirimi yapma uygulaması var mı? Mesela TurkNet'e geçiş yapınca onlar iletişime geçip iptal ettiriyor önceki servis sağlayıcıdan. Gerçi öyle olsa bu ceza çıkmazdı. İptal etmene gerek yok dediklerine göre böyle bir şey olmalıydı. Bu durumda yapabileceğin iptal ettirmene gerek olmadığını söylediklerine dair bir kanıtla tüketici hakem heyetine başvurmak.

Türk Telekom'a geçiş yapınca senin yerine iptal bildirimi yapma uygulaması var mı? Mesela TurkNet'e geçiş yapınca onlar iletişime geçip iptal ettiriyor önceki servis sağlayıcıdan. Gerçi öyle olsa bu ceza çıkmazdı. İptal etmene gerek yok dediklerine göre böyle bir şey olmalıydı. Bu durumda yapabileceğin iptal ettirmene gerek olmadığını söylediklerine dair bir kanıtla tüketici hakem heyetine başvurmak.
Kanıt olsa yapılır ama sözlü beyan hepsi geçerliliği yok maalesef

Türk Telekom yaktı beni

Borçtan kaçınma durumu kalmayınca mecbur ödenecek zaten. Acaba tüketici hakem heyetine başvursam alınmamış hizmetin yasal takibi olmaz diyerek yasal takibi kaldırabilirler mi sonuçta faturalar ödendi ekstra olarak faiz istiyorlar?
Mantıken kazanmamanız mümkün değil. Çünkü internet eğer hâlâ aktif gözüküyorsa bunu kullanmadığınızı ispat etmeniz oldukça zor. Sonuçta bir hesap var, kapanmamış ver hâlâ aktif gözüküyorsa kullanıcısı olsun ya da olmasın faturası kesilir.

Kanıt olsa yapılır ama sözlü beyan hepsi geçerliliği yok maalesef

İşte orada da hata sende dostum yapacak bir şey yok. Bende de mesela D-Smart üyeliğim taahhüt bittiği ve aylarca daha kullanmama rağmen iptal ettikten sonra uyduları geri vermem gerektiğini söylediler. Sözleşmede de ara satırlarda küçücük yazıyla varmış meğer. 1000 lira ceza çıkardılar ben geri vermeyince. Sonra en son bir düzenleme çıkmıştı ya işte gözden kaçacak şekilde sözleşme maddeleri olmayacak, her hizmet için ayrı imza/onay alınacak diye. Bunu emsal göstererek hakem heyetine başvurdum ve kazandım. Para da uydular da bende kaldı. Sözleşmeleri bir incele belki açık bulursun.

Mantıken kazanmamanız mümkün değil. Çünkü internet eğer hâlâ aktif gözüküyorsa bunu kullanmadığınızı ispat etmeniz oldukça zor. Sonuçta bir hesap var, kapanmamış ver hâlâ aktif gözüküyorsa kullanıcısı olsun ya da olmasın faturası kesilir.
İşte orada da hata sende dostum yapacak bir şey yok. Bende de mesela D-Smart üyeliğim taahhüt bittiği ve aylarca daha kullanmama rağmen iptal ettikten sonra uyduları geri vermem gerektiğini söylediler. Sözleşmede de ara satırlarda küçücük yazıyla varmış meğer. 1000 lira ceza çıkardılar ben geri vermeyince. Sonra en son bir düzenleme çıkmıştı ya işte gözden kaçacak şekilde sözleşme maddeleri olmayacak, her hizmet için ayrı imza/onay alınacak diye. Bunu emsal göstererek hakem heyetine başvurdum ve kazandım. Para da uydular da bende kaldı. Sözleşmeleri bir incele belki açık bulursun.
Modem 2 yıldır dolapta duruyor veri çekimi yok ama onlar aktif olarak değerlendiriyor. En iyisi hakem heyetine başvuru yapmak oradan gelecek karara göre durum belli olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı