Vodafone Redbox deneyimim

Makaleler
4
Daha fazla  
Meslek
Şimdi okuyan ama ilerde işşiz.
Türkiye'de redbox kullanan ilk abonelerden biriyim desem yalan olmaz, vaktinde her yerde araştırıp bir türlü sonuç alamamıştım bu internet ne geçiyor diye. Sokağımızda iyi kötü bir bakır kablo vardı ama altyapı gözükmüyordu. (bazı komşularda vardı.) Babam 2019'un aralık ayında aldı. İlk 3 4 ay gayet iyiydi. Yüksek hızlar alıyorduk, ama pandeminin başlangıcı ile birlikte haftanın her günü eksiksiz bir şekilde 16.00-24.00 (+1 2 saat olduğu oluyordu) aşırı çok kopmalar olmaya başladı. Örnek verirsem dersim 17.00 da başlıyorsa ben 17.10 gibi anca girebiliyordum ve 75 dakikalık dersin sadece 20 - 30 dakikalık kısmına girebiliyorum.

Normalde bilgisayar kasam ta sağımda, rahatlıkla yumruk atabileceğim yerde, sinirlenince yumrukladığım için bilgisayar kasamın konumunun yerini değiştirip, sandalyemi de beni rahatsız edecek ama sinirlenince kasamı yumruklamama izin vermeyecek yere koydum.

Redbox internetini bağladıktan sonra ne film izleme hobim ne oyun oynama ne başka, internet üstü, hobim kalmadı. Arkadaşlar ile Discord ile sohbet edeyim diyorum hop internet kopuyor. Siz Discord ile arkadaşlarla konuşurken internet gidip 10 dakika sonra geldiğinde Discord'da hiçbir arkadaşınızın olmadını görmek nasıl duygu bilir misiniz? Öğrenmek için redbox alın!

GTA Online oynarken birden herkes çıktı diyordu bende server kapandı sanıyordum meğersem internet gitmiş.

Bir ara gece Torrent indirirken modem ara yüzüne girince 75 Mbps gördüm süpahanallah dedim. Genel olarak 10 Mbps verse bile başka internetin 1 Mbps'inden kötü.

Normalde ettiğim küfüeleri 100 adet dersek 90 adeti Vodafone'adır.

Bu arada unutmadan yazayım müşteri hizmetleri yok ulaşamıyorsunuz. Ne evde interneti sayılıyor ne de mobil hat.

Kullanıcı deneyiminden sonra:

Modem:
Huawei B535-232 4G.
Modem tasarımı güzel ama azıcık bile ısınsa nazlanmaya başlıyor. Bu modem kadar nazlı modem görmedim hayatımda. Türk Telekom modemine röveşata çeken var modem sıkıntısız çalışıyor, bu modemin önüne kağıt koyunca "ay benim önüm kapandı, o zaman internet veremem" diyor. Yazın ısınmasın, naz yapmasın diye fan takıyorum, vantilatörü kendime değil bu modeme tutuyorum naz yapmasın diye. İnternet kopunca fişi çek SIM kartı sök ger tak fişi tak yapıyorum bir süre kesilmiyor. Modem kolaylıkla kir tutuyor.

Modemin fotoğrafları.

RedBok (1).jpg

RedBok (2).jpg

Modemin önünde Vodafone bilgilendirme yazıları var. (işe yaramıyor)
Arkasında ise seri numarası, IMEI, Wi-Fi şifresi, Wi-Fi'ye otomatik bağlanma karekodu bulunan etiket bulunuyor. Hemen üstünde ise 2 tane anten girişi var ama kutusundan anten çıkmıyor. En altta ise 1 tane delikli reset tuşu, 1 tane 12v girişi ve 4 tane de Ethernet portu bulunmakta.

RedBok (3).jpg

RedBok (4).jpg

SIM kart girişi modemin altında bulunmakta, modemin üstünde ise güç ile ne olduğunu bilmediğim tuş bulunmakta. Güç tuşuna basılı tutmak lazım.

RedBok (5).jpg

RedBok (7).jpg

Modem arayüzü.
Kolay ve anlaşılabilir türkeç bir arayüzü var. Örnek olsun diye bir. Kaç fotoğraf yüklüyorum.

1.png

2.png

3.png

internet içeriği ve fiyatı:
10 Mbps sınırsız internet fiyatı 120 TL paket 70 TL (güncel olarak 74 TL ) modem + diğer ücretler 50 TL.

Yazacağım bir sürü şey vardı çoğu aklıma gelmedi. Aklıma geldikçe güncellerim.

Vodafone redbox alacaklara tavsiyelerim:
-Film, oyun vs. hobiniz varsa boş verin.
-Antidepresan alın.
-Her daim yanınızda, sinirlenince saldıracağınız bir şey bulundurun.

Resimleri küçük resim olarak ekledim tıklayıp büyültürsünüz. Yazım hataları olabilir, klavyem arada basmıyor çünkü.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı