Volkswagen, Elektrikli Otomobile 50 Milyar Dolar Yatırım Yapıyor

Ali Güngör

Genel Yayın Yönetmeni
Yönetici
Katılım
22 Haziran 2011
Mesajlar
53.483
Çözümler
17
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
Volkswagen, Elektrikli Otomobile 50 Milyar Dolar Yatırım Yapıyor
Volkswagen yeni yatırımlarla Tesla’nın rakibi olmayı hedefliyor. Otomotiv sektöründe petrol yakıtlı motorlardan elektrik motorlarına geçiş yapılıyor. Bu geçişte lider konumdaki Tesla da kendinden çok daha tecrübeli dev şirketlere fark attı. Köklü şirketler de şimdi elektrikli otomobiller alanında Tesla ile yarışmak için çaba sarf ediyor. Volkswagen da petrol yakıtlı araçlarda çok büyük tecrübeye sahip. Fakat elektrik […]

Devamı: Volkswagen, Elektrikli Otomobile 50 Milyar Dolar Yatırım Yapıyor
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...
 
Suan Cumhurbaskani veya Basbakan olsam bu arabalar icin batarya uretme ve arge calismalari icin ciddi bir destek verirdim. Kacmaz bir firsat cok iyi degerlendirmeliyiz. Gelecegin petrol kuyusu olacak bu batarya uretim tesisleri. Ulkem de tam otomasyon olacak şekilde uretmek icin cabalardim. Diger turlu teknolojim calinirdi.
 
Konuya biraz uzak kalacak ama bağlantılı. Şimdi VW 50 milyar doları elektrikli araba teknolojisine harcamayı planlıyor değil mi? Ciddi bir rakam. Diğer yandan Nasa "yılda" 19-20 milyar doları tüm çalışmalarına harcıyor ve Mars ve diğer gezegenlere gidebiliyor değil mi? Şimdi buradaki fiyat farkı komik. Şimdi Nasa mı palavra satıyor gidiyoruz uzaya çıkıyoruz diye yoksa VW mi abartıyor yatırım bütçesini?
 
Zaten elektrikli araçları satılıyor eskiden beri yeni çıkan birşey değil 2017 Volkswagen e-Golf İncelemesi
Kat ettiği mesafeler hala çok kısa şehir için avantajlı, daha yaygınlaşması 10 seneyi bulur. Şarj istasyonları sayısı yeterli değil.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı