Volt Düşürerek Fanların Yavaşlatılması

gezer3082

Kilopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Merhabalar. Donanımhaber.com'da bir makaleye rastladım. Volt düşürerek fan yavaşlatma diye. Froum'da birisi yazmış sakın 7 Volt'a bağlamayın diye. Ben 2 tane PSU yaktım 7 Volt'a bağlama ile diyor. 5 Volt kullanın diyır ama 5 Volt kullansam fanlar bu sefer hiç üflemiyor. Sizce ne yapmalıyım ? 7 Volt'ta kullanayım mı ?

Kullandığım PSU : High Power 750W 80+ Bronze 56A@12V Power Supply Fiyatı

Kullandığım Fan : Frisby FCL-F12C Şeffaf Kasa Fanı (12cm Fan 4xMavi Led) Fiyatı

Şimdiden Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşın yaktığı PSU'lar kalitesiz, saçma sapan güç kaynaklarından olsa gerek.
Fana Molex'den 7V güç vermek ile PSU falan yanmaz. Öyle bir şey olsa neden 5 - 7 - 12V kanalları bulunsun?

Bunu alıyorsun, Molex bağlantısını PSU'daki herhangi bir Molex kablo ile birleştiriyorsun.
Daha sonra 4 pinli ucu anakartında bulunan CHA_FAN1 girişine takıyorsun.
Geri kalan 3 pinlere de desteklediği kadar kasa fanı bağlarsın. Anakart üreticinin sunmuş olduğu yazılım ile bir güzel kontrol sağlarsın detaylıca.
Akasa Flexa P5 5 Çıkışlı, Özel Kılıflı PWM Çoklayıcı Kablo Fiyatı

Anakart marka, model, varsa sürüm bilgilerini yazarsan uygun bir fan kontrol programı öneririm.

Arkadaşın yaktığı PSU'lar kalitesiz, saçma sapan güç kaynaklarından olsa gerek.
Fana Molex'den 7V güç vermek ile PSU falan yanmaz. Öyle bir şey olsa neden 5 - 7 - 12V kanalları bulunsun?

Bunu alıyorsun, Molex bağlantısını PSU'daki herhangi bir Molex kablo ile birleştiriyorsun.
Daha sonra 4 pinli ucu anakartında bulunan CHA_FAN1 girişine takıyorsun.
Geri kalan 3 pinlere de desteklediği kadar kasa fanı bağlarsın. Anakart üreticinin sunmuş olduğu yazılım ile bir güzel kontrol sağlarsın detaylıca.
Akasa Flexa P5 5 Çıkışlı, Özel Kılıflı PWM Çoklayıcı Kablo Fiyatı

Anakart marka, model, varsa sürüm bilgilerini yazarsan uygun bir fan kontrol programı öneririm.
Aanakartım Asus H81M-D. Asus All Suite 3'ü indirdim sadece anakartın 1 fan desteği olduğu için egzos fanı bağladım. Hızı ne Bios'tam nede All Suite programından ayarlanıyor. O zaman 7 Volt ile kullanabilirim demek ki. Teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı