Allah Allah, Ford Powershift kullanmıyor muymuş? Övdüğü arabanın şanzımanını bilmiyor daha. Sen sen ol, bayi sahibi ve sanayi mensubu Türklerden ne olursa olsun araba aklı alma. Ben sana bu aklı ecnebilerden öğrendiğim kadarı ile veriyorum mesela. Ben de sanayici, bayici Türk olsam benden de alma.
5 sene önce yalvardılar Opel Vectra C kasa alma diye. Gittim temizini kendim muayene edip aldım. Hiç de expere götürmedim mekaniği için. Daha sanayi kapısından içeri bakım harici girmedim ki araba tam fonksiyonel olarak çalışıyor öyle bir kırığı döküğü bile yok ve şimdiye kadar sürdüğüm en ruhlu, en uzun yol yapılası araba. Zevkine doğu gezisi yaptım yine ustaların yapamazsın demesine rağmen 1.6 motor 1.5 Ton ağırlık ile Nemrut Dağına tırmandım. Bana mısın demedi. Bu paragraf konudan aykırı, senin bakışını değiştirmek için.
Konuya dönecek olursak, sana akıl veren adam katalog bile okumamış. Volvo ve Ford Getrag'ın ürettiği aynı kalite ve familyadan çift kavramalı şanzımanlardır ve sıkıntılı oluşu ile değil, manuel kadar dayanıklı ve yine manuel kadar kullanımı zevkli oluşu ile bilinirler.
Hyundai bayisi Ford övüyor, Volvo kötülüyor, kötülediği araba ile övdüğü arabanın özellikleri ortak. Türkiye'de gerçekten 75 IQ yetiyor yaşamak için. Kimse de zırvalayan birisini şöyle gelişine bozup atmıyor hep alttan alıyor ondan sanırım. Mevzu araba olunca ben tetikleniyorum durduk yere sinirlendim.