''Volvo Sağlam Araba'' Ezberi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Katılım
22 Kasım 2016
Mesajlar
25.692
Makaleler
24
Çözümler
105
Yer
İstanbul
Sadece başlığı okuyarak konuya atlamayın, içeriği okuyun.

Öncelikle sağlamlık ve emniyet aynı şey demek değildir. Volvo, kendi sınıfında en emniyetli araçları yapar. Bir aracın sağlamlığına veya emniyetine fotoğraflardan görünen kazalardaki hasar oranlarına göre yorum yapılmaz.

Aşağıdaki fotoğrafta beyaz Range siyah XC90'a arkadan vurmuş. XC90'da ciddi bir hasar gözükmüyor, Range'nin önü yamulmuş, dağılmış. ''Ooo Volvo sağlam araç, acaba sürücüsünün olan kazadan haberi var mı'' yorumları epey güldürücü oluyor.

fffff.png


Araçların ön tarafları kazada darbeyi azaltması ve enerjiyi sömürmesi açısından daha kolay dağılabilir şekilde imal edilir. Aracın önü ne kadar kolay dağılıp, katlanıyorsa işte bu o aracın önden çarpma sırasında (yaya ve içindekiler için) o kadar güvenli olduğunu belirten etmenlerden biridir.

Arkadan çarpan her zaman daha fazla hasar alır, bütün araçlar bu kurala göre üretilir. Araçların arka kısımları ön kısımlarına göre daha dirençlidir. Bu sebeple arka kısım (özellikle kaliteli araçlarda) öne göre belirgin bir şekilde muadil kazalarda kolay kolay dağılmaz, yamulmaz.

Önden çarpan Volvo kazalarına bakarsanız Volvo'ların da nasıl dağıldığını görebilirsiniz, olması gereken budur zaten.

Volvo en sevdiğim markalardan biridir, Volvo'nun muhabbeti çok döndüğünden sadece örnek olarak kullandım. Ne kadar emniyete (sağlamlık değil bak, karıştırmayın) önem veren bir üretici olduğunu sokaktaki çocuğa sorsanız o bile bilir.
 
Volvo 4 taraftan sağlam bir araç. Hayatımın ilk ve tek büyük kazasını yaptığım araç Volvo idi. 180 km hızla trafikte duran araçlara arkadan çarptım, 4 aracı pert ettim. Kazada en az hasar gören araç benimkiydi. Başka araçtan sağ çıkabileceğimi hiç sanmıyorum o kazada.

Ezber değil, gerçek.
 
Eklemek isterim: Araçların ön kısmında motor var fakat arka kısmında boş bir bagaj var. Dolayısıyla ağırlık dengesi bozulacaktır. Bu yüzden de arka tarafta daha ağır ve kaliteli materyaller kullanılabilir. Bu arada sadece tahmin ediyorum, kesin bir bilgim yok.
 
Hocam Volvo'nun önünün başka aracın arkasına çarptığı videolar, görseller de var. Durum pek değişmiyor. Genel olarak çoğu araca göre sağlam olduğunu sadece internette gördüğüm videolara bakarak söyleyebilirim.
 
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.


Aynı kazayı yapan başka araçların videoları da var, mideniz kaldırırsa izleyin :)
 
Volvo 4 taraftan sağlam bir araç. Hayatımın ilk ve tek büyük kazasını yaptığım araç Volvo idi. 180 km hızla trafikte duran araçlara arkadan çarptım, 4 aracı pert ettim. Kazada en az hasar göre araç benimkiydi. Başka araçtan sağ çıkabileceğimi hiç sanmıyorum o kazada.

Ezber değil, gerçek.

Volvo dışında Toyotada gayet güvenli ve sağlam. Hatta şu son 5-6 yıl içerisindeki ürettiği araçlarda.
 
Kesinlikle. Volvo sağlam diye sosyal medyada paylaşılan bütün fotoğraflarda darbe Volvo'nun arkasında oluyor.

Zaten az çok Euro NCAP testlerini izleyip takip edenler bu işin dağılmamayla ilgili olmadığını bilir.

Volvo 4 taraftan sağlam bir araç. Hayatımın ilk ve tek büyük kazasını yaptığım araç Volvo idi. 180 km hızla trafikte duran araçlara arkadan çarptım, 4 aracı pert ettim. Kazada en az hasar göre araç benimkiydi. Başka araçtan sağ çıkabileceğimi hiç sanmıyorum o kazada.

Ezber değil, gerçek.
Volvo güvenli değildir demiyoruz ki, bu tarz paylaşımlar kazanın tipinden dolayı gerçeği yansıtmıyor, olay orada. Kabin hasar almayacak, gerisi darbeyi üstlenip sönümleyecek. Bu olmazsa inanılmaz bir momentum size uygulanacak. Muhtemelen sizin kazanızda da tablo bu şekildedir.
 
Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı