VP alırken dolandırıldım

Karakola gitme. Avukat arkadaşın varsa ona danış. Yoksa direkt savcılığa suç duyurusunda bulun. 1 lira bile dolandırılsan hakkını ara. Suç duyurusundan sonra arabulucu firmalar var adliye çevresinde çok olur. Anlaşma için 2 3 bin lira para iste.

Herkese merhaba, Instagram'da bir hesabı veya alışveriş hesabından 2850 Valorant puanı 129,90 TL diye satın almıştım. Ödeme yöntemi ise IBAN ile havale gerçekleştirdim. Fakat siparişi ettikten sonra fatura ücreti için 94 TL istemiştir. Sordum bu fatura ücreti ne demek oluyor diye... Neymiş efendim bunu biz almıyoruz devlet alıyor, ödeme yapmadan teslimat yapılmaz diye dedi. Bende savunma olarak bu ürünleri satın almadan önce fatura ücreti vesaire bilgiledirmenizi gerekiyor dedim. Bu sefer iade ücreti 87 TL olarak istedi kafayı yedim dolandırıldım resmen. Sonra bu iade işlemi yapmadığınız sürecinde davayı açmak zorundayım dedim, adam beni engellendi. Bu arada adamın gerçek ismi ve IBAN numarası elimde. Bir de adresi elimde olabilir çünkü Instagram sayfasına yazmıştır. Dava açmak için en yakın karakola gitmeden önce sizden tavsiye isterim. Ne yapmalıyım sizce?
Sazan avlama hesabına takılmışsınız hocam, arkadaşım galiba aynı hesaptan skinli hesap alırken dolandırıldı. Hesabın adı neydi tam olarak? Geçmiş olsun bu arada kendi isteğiniz ile attığınız için hiç bir işlem yapılmaz.

Orijinal siteler dururken Instagram'a yönelirseniz olacağı buydu. Ucuz etin yahnisi yavan olur diye boşa dememişler. Geçmiş olsun.
Çok haklısınız hocam.

Böyle kişileri dava etmek lazım. Etmezsek dolandırmaya devam eder. Bu düşünme yapısından çıkman lazım dostum. 20 TL için dava açmam vs.
Hocam kim uğraşsın Allah aşkına 100 lira için o kadar git gel git gel uğraş orda sonuç da alamayacaksın belki.

Paranız yoksa dava ile uğraşmanızı tavsiye etmem. Geçmiş olsun.

Ha bu arada parayı ibanına kendi elinle teslim etmişsin işlem göreceğini sanmam.

Beğenmedim atanlar niye atıyor sorabilir miyim? 100 lira için dava ile mi uğraşılacak? Siz bu davadan karlı çıkabilir diye mi düşünüyorsunuz? Yaşadığınız yer Türkiye. Ki kendisi eliyle teslim etmiş parayı. İster ağlansın ister sızlansın o parayı alması hiç de kolay değil. Uğraşıp etmeye de değmeyecek o kadar.

Eliyle teslim etmiş derken? Sen bir şey alırken elinle vermiyonmu parayı? 100 TL olması önemli değil.

Beğenmedim atanlar niye atıyor sorabilir miyim? 100 lira için dava ile mi uğraşılacak? Siz bu davadan karlı çıkabilir diye mi düşünüyorsunuz? Yaşadığınız yer Türkiye. Ki kendisi eliyle teslim etmiş parayı. İster ağlansın ister sızlansın o parayı alması hiç de kolay değil. Uğraşıp etmeye de değmeyecek o kadar.
100TL'nin lafı yapılmıyor, dava etme sebepleri gördükleri tavır ve böyle kişileri durdurmak.
Biri beni 10TL bile dolandırsa kinlenirim, 10 TL için değil gördüğüm muamele için.

Eliyle teslim etmiş derken? Sen bir şey alırken elinle vermiyonmu parayı? 100 TL olması önemli değil.
Sonuçta arkadaşın hesabı patlatılıp içindeki paralar çalınmadı değil mi? Parayı gönderen kişi parayı gönderdiğine kendi eliyle onay verdi. Ortada bir zorlama, bir hırsızlık yok. Dolandırılmaların çoğu böyle oluyor zaten.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı