VPN ile evde hosting yapmak mümkün mü?

Hocam Cloudflare tunnel da local routerda port açmaya gerek yok diye biliyorum, şu an halihazırda Raspberry Pi cihazımda kullanıyorum. Birkaç farklı konuma taşıdım cihazı hiçbirinde port yönlendirme yapmadım.

Aslında bunu yapmayı düşünüyorum şu anda tam olarak mesela CV sitesi yapıp Raspberry Pi ye atarsam elektrik maliyeti de hem çok düşük olur hem de CV'yi bir yere gönderdiğimde veya elimde durduğu süreçte Raspberry de çalışabilir zaten birkaç kişilik trafik olacak raspi onu kaldırır diye düşünüyorum modemin yanina Ethernet ile bağlayıp koyup adaptörle kapatmadan VDS gibi kullanabilirim sanal makineyi de sürekli açık tutmuyorum sadece deneme maksadi ile bir şey yaparsam açıyorum. Son olarak amacım VDS sunucusuna az da olsa hiç para ödemeden sahip olmak.

Kendim kullanmadim ama duruma gore degisir. NAT uzerinden mesajlasiyor olmalisin bu durumda.

[Kullanici] --- ıstek ---> [Cloudflare] ---- tunneling ----> [SeninModem] ---- yonlendirme ---> [Raspberry Pi]

Cloudflare ile evdeki sunucu arasinda iletisim icin ya port forward acilmali modem uzerinden ya da hem clouldflare hem de local sunucuda calisan yazilim ile halihazırda acilmis port uzerinden cift tarafli veri akisi olmali. VPN'ya da NAT uzerinden tunneling bunu yapiyor. Cloudflare'in bilmesi gerekiyor gelen istegi ne sekilde route edecegini. Ancak port-forwarding mumkun degilse senin sunucu Cloud'a register olup "haci bir istek gelirse ben buradayim" seklinde kaydini yapmali. O noktadan sonra gelen istekleri acilmis port uzerinden devam ettirebilir CF.

Yine de teknik olarak en az bir elemanin port acmasi gerekiyor, bu da CF oluyor ustteki senaryoda.

Şimdi şöyle aynı local ağda server açar gibi Kali'de Apache ile server açıyorum daha sonra terminale cloudflared tunnel -URL yazıp Apache'nin ve senin local URL'ni veriyorsun daha sonra server bağlanıyor araya tunnel açılıyor ve sana rastgele bir link verip web siteni yayınlamaya başlıyor port forwading ile uğraşmadan yaptım bunu sizin dediğiniz ikinci seneryoya uyuyor herhalde.

Aslında bunu yapmayı düşünüyorum şu anda tam olarak mesela CV sitesi yapıp Raspberry Pi ye atarsam elektrik maliyeti de hem çok düşük olur hem de CV'yi bir yere gönderdiğimde veya elimde durduğu süreçte Raspberry de çalışabilir zaten birkaç kişilik trafik olacak raspi onu kaldırır diye düşünüyorum modemin yanina Ethernet ile bağlayıp koyup adaptörle kapatmadan VDS gibi kullanabilirim sanal makineyi de sürekli açık tutmuyorum sadece deneme maksadi ile bir şey yaparsam açıyorum. Son olarak amacım VDS sunucusuna az da olsa hiç para ödemeden sahip olmak.

Şimdi şöyle aynı local ağda server açar gibi Kali'de Apache ile server açıyorum daha sonra terminale cloudflared tunnel -URL yazıp Apache'nin ve senin local URL'ni veriyorsun daha sonra server bağlanıyor araya tunnel açılıyor ve sana rastgele bir link verip web siteni yayınlamaya başlıyor port forwading ile uğraşmadan yaptım bunu sizin dediğiniz ikinci seneryoya uyuyor herhalde.

Ben de aynı senaryoyu bir domaine bağlayarak kullanıyorum, sadece tunnel kullanırken App oluşturup auth ayarlarını yapmayı unutmayın zaten Kali kullanıyormuşsunuz bu adımı atlayacağınızı da sanmıyorum. Elektrik konusunda aylık maksimum TDP değerinde 18 liralık bir tüketim mevcut hat takmazsanız. Ben 24 saat çalışır tutuyorum içerisinde Home Assistant ve AdGuard Home da yüklü şekilde çalışıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı