VPN kullanmak suç mu?

@Quattr0 kardeşim biraz geç olacak ama kendimden örnek vereyim. Ben yaklaşık 7 8 yıldır bilişim mobil teknolojiler ve siber güvenlik işindeyim. Bilgisayarda sadece tor ve Linux kullanırım arada canım sıkılırsa Windows'a giriyorum. Şu anda da tordan 1 köprü, united kingdom ve Almanya'ya bağlanıp internete çıkıyorum. İnternette bildiğin bilmediğin her siteyemin 3 4 kere girmişimdir. Dark ve Deep web dahil. Linux kullanmamın sebebi şu ki; her korsan genel de Windows'a yani en güvenli olana saldırır ve Linux'ta sistemin kontrolü tamamen sendedir. Sahte ıp sahte Mac saldırı ve savunma araçları ne ararsan yeteneğine kalmış. Windows'ta da var ancak daha meşakkatli. Benimle bırak polisi dolandırıcı bile böyle bir iletişim kurmadı. O yüzden içini ferah tut.😉
Yok hiçbir şey olmadı ya eve kimse gelmedi bile 😃
 
Reis onların dolandırıcı olduğuna yemin edebilirim ama kanıtlayamam.
Bence virus var bilgisayarında ve sen VPN açınca onu bahane ettiler.
Ya da sadece tesadüf adamlar dolandırıcı.
Polisi siz arayın ve adam gibi ifade alın.
Neymiş ne değiller miş gibi gibi.
 
Arkadaşlar merhaba, dün VPN açmıştım internette ve Türkiye'de kapalı olan bir siteye girmiştim. Bugün babamı polisler aramış ve internetimize yurt dışından girildiği ve savcının eve gelip evi arayıp herkesten ifade alacağını söylemiş. Böyle bir şeyin benimle alakası olabilir mi hatta direkt böyle bir şey mümkün olabilir mi? Ben anlam veremiyorum çünkü.

Aman hocam para falanda isterler, atmayın sakın çöp konteynırına :).
Kapınıza gelen her polise de inanmayın.
O polis yeleğini terzide 15 liraya dikiyorlar memati baş...
 
Bende dolandırıcı olduklarını düşünüyorum aramalarından kaç saat geçti gelen giden yok. Fakat anlamadığım bunlar nasıl vpn açtığımızı anlayıp böyle şeyler yapabiliyorlar ?
Kanka yersen mesela.. Günümde çoğu genç VPN kullandığı için oltaya gelebilecek balık sayısı fazla :)
Dolandırıcı ile konuşmuşsun. VPNin amacı zaten iz bırakmamak. Üstelik polis telefondan aramaz. EGM sürekli mesaj atıyor "KENDİNİ SAVCI, POLİS, ASKER VB OLARAK TANITANLARA İNANMAYINIZ" diye. O polis diye tanıtan adamla tekrar konuşursan sana zaten banka hesabınız hacklenmiş diyecek, paranızı çekin aklanması için seri numaralarını almamız lazım diyecek..

Kısacası inanmayın böyle şeylere
Kanka polis arıyor, emin olabilirsin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı