VPN Programları Çalışmama Sorunu

Jagermeister1

Kilopat
Yer
Rivia
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD FX6100 4Ghz / HyperX FURY RAM 2x4GB 1600Mhz / ASUS M5A78L-m LX / Sapphire Radeon R7 370 / 128GB Kingston SSD / 1TB Seagate HDD / Cooler Master TPC 812 CPU Cooler / Everest TITAN CASE
Meslek
Kıyıcı
Arkadaşlar sorunum şu, 1 ay önce sorunsuz kullanabildiğim VPN programları şu an çalışmıyor. VPN'yi açınca siteye bağlanmıyor. Kapatınca bağlanıyor benim internetimde güvenli internet diye birşey var onun yüzünden bazı oyunlara VPN ile giriyordum. Aynı sorunu olupta çözen varsa ulaşın.

Bu bir sorun değil kardeşim. Şöyle açıklayayım. Bu güncel bir durumun sonuçları.

Yani BTK (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu) birçok VPN yazılımını kalıcı olarak blokladı. Bunların arasında Zenmate, Express, Hotspot Shield, VyprVPN gibi yazılımlar da var.

Browser uzantısı olarak faal çalışan yazılımlardan biri şu aralar Touch VPN. (Umarım BTK'nın güvenlik ekiplerinin filtreleri arasında değilizdir.)

Arka planda Windows yazılımı olarak sağlam çalışan VPN yazılımlarından bazıları ise Okay VPN, Windscribe, VPN Gate.

Bir haftaya yakın bir süredir aynı sorun benim de canımı çok sıktı. Fakat muadil yazılımlar hala mevcut.

Başka yöntemler de mevcut. Tunneling SSL gibi. Muadil yazılımlar erişime kapatılsa da fazla bir sorun sözkonusu değil diye düşünüyorum.

Aslında bazı sayfalarda bloklanan VPN servislerinin kullanıcılarına yeni bir özgür sanal ağ sağlayabilecekleri ile alakalı birşeyler zikrediliyordu. Tabii bu şu anda sözkonusu değil diye biliyorum.

ExpressVPN'in sadece web sayfasını engellediler. Program sorunsuz çalışıyor. VyprVPN'de kaliteli ve büyük bir şirketin ürünü büyük olasılıkla onun'da sadece web sitesi engellenmiştir. Aynı şekilde IPVanish'de. Tabii ki, bu saydıklarım Premium servisler.

O konuda net bir şey diyemeyeceğim. Özellikle Express konusunda. Kimisi çalışmıyor diyor kimisi çalışıyor.

Ama Hotspot, Zenmate ve VyprVPN konusunda eminim. Evet bunlar büyük şirketler ve yakında yeni bir sanal ağı Türk kullanıcılara sunabilecekleri ile ilgili söylentiler dolaşıyor.

Ama şu anda böyle bir durum yok.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı