VPRO V700 Alloy RGB Nasıldır?

Sizce Trust GXT 890 mı, yoksa bu ürünümü tercih etmeliyim?
Rapoo'nun kendi Black switchleri olduğunu düşünüyorum. Eğer karakter olarak Cherry MX Black ile benzerlik gösteriyorsa kullanımı pek keyif vermeyecektir. Basımı sert olması oyunlar dışında günlük işlerde işleri zorlaştırıyor. Markayı sevdim hatta yeni ürünleriyle ilgi alakam arttı.

Sorunu tam olarak cevaplayacak olursam, V700 RGB dış görünüşü ve vaat ettikleriyle gayet ilgi çekici ama switch seçeneği bildiğimiz Black switch özelliklerini taşıyorsa Cada'ya bak derim. Daha önce black switch kullandım 45 cN ile 60 cN arasında bulunan o 15 cN'luk fark baya hissedilebilir oluyor :) Ürün güzel ama switchi değil :D

Rapoo'nun kendi Black switchleri olduğunu düşünüyorum. Eğer karakter olarak Cherry MX Black ile benzerlik gösteriyorsa kullanımı pek keyif vermeyecektir. Basımı sert olması oyunlar dışında günlük işlerde işleri zorlaştırıyor. Markayı sevdim hatta yeni ürünleriyle ilgi alakam arttı.

Sorunu tam olarak cevaplayacak olursam, V700 RGB dış görünüşü ve vaat ettikleriyle gayet ilgi çekici ama switch seçeneği bildiğimiz Black switch özelliklerini taşıyorsa Cada'ya bak derim.

Sizce Trust'ın sahip olduğu switchler iyi midir? Görünüş olarak Cada daha hoşuma gitti gibi. Açıkcası emin olamıyorum.

Trust GXT 890 Cada kullanıcısıyım. 1 haftadır falan kullanıyorum ama sorun varsa bildiğim kadar cevaplayabilirim. Bende Umut ve Onur abinin tavsiyesi üzerine almıştım klavyeyi çok uygun fiyattan. Zaten Umut abinin Youtube kanalında (Umut Tözün) Trust GXT 890 Cada'nın geniş incelemesi var. Birkaç dezavantajı var ama alınır bence.

Trust GXT 890 Cada kullanıcısıyım. 1 haftadır falan kullanıyorum ama sorun varsa bildiğim kadar cevaplayabilirim. Bende Umut ve Onur abinin tavsiyesi üzerine almıştım klavyeyi çok uygun fiyattan.

Tuşların basımı sert mi acaba, veya klavyeyi uzun süre kullandıktan sonra ellerinizi veya parmaklarınızı yoruyor mu?

Sizce Trust'ın sahip olduğu switchler iyi midir? Görünüş olarak Cada daha hoşuma gitti gibi. Açıkcası emin olamıyorum.
Outemu bir çok ucuz mekanik klavyelerde kullanılıyor. 8 farklı Outemu switch kullanan klavye kullandım (1 black, 5 red, 2 blue). Blue switchi diğer switch markalarından çok daha sert ve sesli ama red için çok daha iyi düşüncelere sahibim.

Kesinlikle Trust Cada al diyebileceğim bir ürün değil ve vpro'yu kullanmadığımı hesaba katmalısın :)

Outemu bir çok ucuz mekanik klavyelerde kullanılıyor. 8 farklı Outemu switch kullanan klavye kullandım (1 black, 5 red, 2 blue). Blue switchi diğer switch markalarından çok daha sert ve sesli ama red için çok daha iyi düşüncelere sahibim.

Kesinlikle Trust Cada al diyebileceğim bir ürün değil ve vpro'yu kullanmadığımı hesaba katmalısın :)

Şuan bildiğiniz arafta kaldım gibi birşey ya. :D

Tuşların basımı sert mi acaba, veya klavyeyi uzun süre kullandıktan sonra ellerinizi veya parmaklarınızı yoruyor mu?
Tuşların basımı sert değil. Tabii ki bana göre sert değil benim ilk mekanik klavye kullanışım bu. Zaten Outemu red switch kullanıyor. Uzun süre kullandığımda parmaklarımı öyle aman aman yormuyor. Klavyenin dezavantajları klavye baya bir yüksek ve GXT 766 tarzı bir bilek desteği almadan çokta rahat olmuyor diyebilirim. Daha sonra ledler daha mat, daha sönük renkler sunuyor ama ben böyle renkleri sevdiğim için bu bana dezavantaj gelmiyor tabii ki sana göre gelebilir yine de. Son olarak ise klavyenin altında ki Trust logosunun ledi çok sağlam değil. Hem rengi değişmiyor hem de yukarıdan azıcık kırmızı led gözüküyor. Ben 135 TL'ye aldım ikinci el olarak. 260-270 TL sanırım bu klavye. O fiyatlara çıkınca da insan 30-40 TL daha koyup Sharkoon SGK3 alabilir yani. Çok daha mantıklı olur. Klavyenin kasası zaten Blackwidow'un yan sanayisi gibi :D Yani alacaksan yanına kesinlikle bilek desteği de al derim.

Ekstra olarak abartılacak bir programı yok ama sade ve çok kolay kullanımı. Eğer rengi kendin seçeceksen sıkıntı burada başlıyor. O renk menüsünde imleci hareket ettirirken ne kadar iyi bir sisteme sahip olsan da niyeyse imleç kasa kasa gidiyor ve ayarlamayı zorlaştırıyor ama renk kodu yazarak istediğin rengi bulabiliyorsun.

Tuşların basımı sert değil. Tabii ki bana göre sert değil benim ilk mekanik klavye kullanışım bu. Zaten Outemu red switch kullanıyor. Uzun süre kullandığımda parmaklarımı öyle aman aman yormuyor. Klavyenin dezavantajları klavye baya bir yüksek ve GXT 766 tarzı bir bilek desteği almadan çokta rahat olmuyor diyebilirim. Daha sonra ledler daha mat, daha sönük renkler sunuyor ama ben böyle renkleri sevdiğim için bu bana dezavantaj gelmiyor tabii ki sana göre gelebilir yine de. Son olarak ise klavyenin altında ki Trust logosunun ledi çok sağlam değil. Hem rengi değişmiyor hem de yukarıdan azıcık kırmızı led gözüküyor. Ben 135 TL'ye aldım ikinci el olarak. 260-270 TL sanırım bu klavye. O fiyatlara çıkınca da insan 30-40 TL daha koyup Sharkoon SGK3 alabilir yani. Çok daha mantıklı olur. Klavyenin kasası zaten Blackwidow'un yan sanayisi gibi :D Yani alacaksan yanına kesinlikle bilek desteği de al derim.

Konu biraz dağıldı gibi ama, 250 TL civarına düşen Cooler Masterkeys Lite L'yi gördüm. Hazır indirimi varken, bunu da tercih etmeliyim gibi bir düşünceye girdim. Trust'ın bilek desteği sunmaması, onun da 78-80 TL'ye ayrı olarak satılması biraz kötü olmuş.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı