VRAM çok fark yaratıyor mu?

Dediğim gibi 7 bine satmak istersiniz garanti alırlar.

37 bin oluyor üstüne 5 bin eklerseniz 42 yapar ama 40 binede toplanır.

Pazarlığı 10'dan açın baktınız satamayacaksınız en son 7 dersiniz.

Anladım çok teşekkür ederim muhtemelen yarın açık olmazlar ama hafta içi bulup konuşacağım.

Evet esnaflara 10k civarında sayabilirim belki.

Muhtemelen öyle yapacağım.

7600XT alma dostum FSR 3.1 hem kötü (kendim kullandım) hem de B580 daha güçlü. Ayrıca 3K civarı daha ucuz.

IMG_2912.png

4 ay önceki sürücülerde bile B580 daha iyi çıkıyor. Ki B580 yeni çıkan bir kart. AMD kadar stabil değil ama, 3K ekstra ekleyeceksin daha düşük performans alacaksın.

7600XT alma dostum FSR 3.1 hem kötü (kendim kullandım) hem de B580 daha güçlü. Ayrıca 3K civarı daha ucuz.

Eki Görüntüle 2478452

4 ay önceki sürücülerde bile B580 daha iyi çıkıyor. Ki B580 yeni çıkan bir kart. AMD kadar stabil değil ama, 3K ekstra ekleyeceksin daha düşük performans alacaksın.

Anladım peki B580 için hazır sistem önerileriniz var mı?

4060 Ti 8 GB ile 4060 Ti 16 GB arasında performans farkı yok denecek kadar az. Çoğu senaryoda kafa kafaya performans veriyorlar. 5060 Ti ise daha güçlü olduğu için 8 GB VRAM sınırına takılmaya başlıyor. 4060 Ti 16 GB için ekstra 3 bin TL para vermek mantıklı değil. 10 oyundan 9 tanesinde aynı performansı alırsın. 5060 Ti 8 GB ile 5060 Ti 16 GB arasında farklar var çünkü 5060 Ti 8 GB'ı aşacak kadar iyi (sayılır). O yüzden bu kadar tepki çekti.

4060 Ti 8 GB spesifik durumlar hariç 4060 Ti 16 GB ile aynı deneyimi verir. Bazı oyunlarda örneğin indiana Jones'ta vs fark olacaktır. Ama çoğu oyunda fark yok diyebiliriz. Şöyle bir şey daha var 4060 Ti çıktığı sıralar indiana jones gibi VRAM'e aç oyun sayısı da çok azdı. Bence hala 16 GB olan para tuzağı. 5060 Ti ise dediğim gibi daha güçlü bir kart. Ayrıca MFG sayesinde oyunları RT Ultra oynayabiliyorsun. Haliyle VRAM kullanımı artıyor. 4060 Ti de MFG olmadığı için RT Ultra için çoğu oyunda zayıf kalıyor.

Özetle ikisi aynı durum değil.
Eki Görüntüle 2478447
Bende zaten ilerisi için yetmeyecek diye uyardım. Ama ultra zeki Nvidia fanboyu arkadaşlarımız yine de 8 GB yeterli diye savunmaya devam etti. Tabii çoğu oyun için yeterli ama bu kadar para verip modern AAA oynayamayacaksan ne anlamı kaldı? Bakınız; The Last of Us, Warzone 2.0, bu oyunlar 1080p de 8 GB VRAM yetmeyen oyunlar. The Last of Us'ın Part II oyununda bariz yetmiyor. Warzone'da ise takılmalar oluyor.

Arkadaşlar şimdi ben kararlaştırdım ya B580 ya da RX 7600XT alacağım eğer Xbox'ı satamazsam. şu anda Xbox'ı bir kenara bırakırsak sizce RX7600 XT 16 GB mı ileride daha iyi olur yoksa B580 mi?

Bende zaten ilerisi için yetmeyecek diye uyardım. Ama Ultra zeki NVIDIA fanboyu arkadaşlarımız yine de 8 GB yeterli diye savunmaya devam etti. Tabii çoğu oyun için yeterli ama bu kadar para verip modern AAA oynayamayacaksan ne anlamı kaldı? Bakınız; The Last of Us, Warzone 2.0, bu oyunlar 1080p de 8 GB VRAM yetmeyen oyunlar. The Last of Us'ın part II oyununda bariz yetmiyor. Warzone'da ise takılmalar oluyor.

4 ay önceki test incelemesine bakarsanız hala sorun olmadığını görebilirsiniz. 1440p de 12 oyun ortalaması sonucunda ortalamada 2 FPS fark oluşmuş. %1 FPS'te ise 5 FPS fark oluşmuş. Aradaki fiyat farkına değmiyor. Ekstrem senaryolar hariç.

IMG_2912.jpeg

4060 Ti çıkalı 2 yıl oldu hala aynılar. 2-3 yıl sonra fark olursa yani 4-5 yıllık bir kart olduğu zaman farklar olursa zaten kartın değişim zamanı gelmiştir. 4-5 yıl giriş seviye kart kullanmak bana göre mantıklı değil.

Bu arada TLOU için 8 GB VRAM 1080p de ilk çıktığında yetmiyordu ama, artık yetiyor. 2K Ultra da average 2 FPS fark var. %1 FPS olarak geride sadece. 1080p de %1 FPS farkları da kapanacaktır.

IMG_2913.png

Yani başta yetmemesinin sebebi optimizasyon özürlüsü olmasıydı. Tepki çekince düzelttiler. 4060 Ti 8 GB 1080p de sorun çıkartmaz bu oyunda.

1080p testini de buldum.

IMG_2914.jpeg

Gördüğünüz gibi 2-3 FPS dışında fark yok. Buna %1 FPS değerleri de dahil. Hem de Ultra da olmasına rağmen. 8 GB VRAM 4060 Ti için hala spesifik durumlar haricinde yeterli.

Arkadaşlar şimdi ben kararlaştırdım ya B580 ya da RX 7600XT alacağım eğer Xbox'ı satamazsam. Şu anda Xbox'ı bir kenara bırakırsak sizce RX7600 XT 16 GB mı ileride daha iyi olur yoksa B580 mi?

B580 hem kas gücünde hem de RT performansında daha iyi.
Xess>fsr 3.1
Sürücü güncellemeleriyle B580 aradaki performans farkını açacaktır.
Fiyat olarak daha ucuz
Daha yeni.

7600XT ise sürücü kısmında daha başarılı.
Radeon Software Intel'in muadil uygulamasından daha iyi.

Son düzenleme:
4 ay önceki test incelemesine bakarsanız hala sorun olmadığını görebilirsiniz. 1440p de 12 oyun ortalaması sonucunda ortalamada 2 FPS fark oluşmuş. %1 FPS'te ise 5 FPS fark oluşmuş. Aradaki fiyat farkına değmiyor. Ekstrem senaryolar hariç.

Eki Görüntüle 2478465

4060 Ti çıkalı 2 yıl oldu hala aynılar. 2-3 yıl sonra fark olursa yani 4-5 yıllık bir kart olduğu zaman farklar olursa zaten kartın değişim zamanı gelmiştir. 4-5 yıl giriş seviye kart kullanmak bana göre mantıklı değil.
Bu arada TLOU için 8 GB VRAM 1080p de ilk çıktığında yetmiyordu ama, artık yetiyor. 2K Ultra da average 2 FPS fark var. %1 FPS olarak geride sadece. 1080p de %1 FPS farkları da kapanacaktır.

Eki Görüntüle 2478474

Yani başta yetmemesinin sebebi optimizasyon özürlüsü olmasıydı. Tepki çekince düzelttiler. 4060 ti 8gb 1080p de sorun çıkartmaz bu oyunda.

B580 hem kas gücünde hem de RT performansında daha iyi.
Xess>fsr 3.1
Sürücü güncellemeleriyle B580 aradaki performans farkını açacaktır.
Fiyat olarak daha ucuz
Daha yeni.

7600XT ise sürücü kısmında daha başarılı.
Radeon Software Intel'in muadil uygulamasından daha iyi.
intele güveneceğim sanırım. zaten daha yeni çıktı driverler kendini toparlar. aynısı amd içinde olmuştu başta çok problem çıkartıyordu. ozaman arc b580 e bir şans vereceğim sanırım

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı