vSRO'da server kurma

SeFFaH

Hectopat
Katılım
27 Haziran 2013
Mesajlar
165
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar 1 haftadır bu işle uğraşıyorum. Bütün dosyaları indirdim. Her şey elimde hazır işlemlere başladım. Fakat SQL serverla restore alırken başladı sorunlar. Sağlam bir restore alabileceğim Account.dat dosyası bulamadım. Sürekli hata alıyorum. İnternetten değişik yerlerden indirdim. Yine de sorunu çözemedim. Sorun SQL den mi kaynaklı dosyadan mı kaynaklı onu da anlamadım gerçi. Bu işle uğraşmış zamanını harcamış arkadaşlar varsa yardımcı olabilirlerse sevinirim. Teşekkürler hepinize kolay gelsin.
 
Arkadaşlar kusura bakmayın. Ben konuyla ilgisi olanlar varsa zaten onlar cevap verirler diye düşünmüştüm konuyla ilgili olmayanlar zaten bilmezler. Kusura bakmayın tekrardan. Neyse zahmet olucak ama konuya biraz açıklık getiriyim :) (Cezayıda almışız zaten de, forum kurallarına dikkat etmedim sonuçta). vSRO Silkroad Online oyununun Vietnam versiyonudur. Kullanıcılar Microsoft SQL server la kendileri birer sunucu kurup bir oyun serverı gibi sunucu desteği verebilmektedirler. Benim sorunum şu SQL Server'ın kullanmam gereken versiyonu 2005 (üzerinde işlem yapacağım database dosyaları onunla düzenlenmiş) ama win7-win8 2005 versiyonunun database'ini desteklemiyor. Yani ben win8 üzerinde SQL server 2005 le işlem yapamıyorum daha doğrusu kuramıyorum. Söyle bi durumda var elimdeki data dosyası hatalımı onuda bilemiyorum çünkü SQL server 2005'le deneyemedim. İnternetten değişik yerlerden account.dat(SQL server 2008 ile hata aldığım dosya ) dosyasını indirdim fakat hata üstüne hata alıyorum düzenlemeyi yapamadım. Sizden ricam bu SQL server 2005'i win7-win8 de çalıştırma yolları varmı? Var ise beni bilgilendirirmisiniz. Eğer yoksa bunu WinXP kurup denemem lazım o zaman da elimdeki pcnin Xp driver sorunu çıkıyor. IPXSB-h61 anakartın XP sürücülerini hiç bi yerden bulamadım. Ha eğer bunlara hiç gerek yok 1-2 ayarlamayla SQL 2005 te düzenlenmiş dosyaları 2008 veya daha ileriki versiyonlarda da kullanabilirsem bu da işimi görür. Kusura bakmayın tekrardan elimden geldiği kadarıyla açıklamaya çalıştım. Eğerki hala hatamız varsa affoluna. Teşekkürler ilgilendiğiniz için kolay gelsin.
 
Bende aynı şekilde düşündüm Xp ile denedim fakat değişen bir şey olmadı. Daha sonra yaptığım araştırmalar sonucu programın Xp deil Windows Server 2003 tarzı bir işletim sistemi istediğini gördüm. Ondan sonra virtual boxla win8 üzerine windows server 2003 kurdum. Bahsettiğim Account.dat dosyasında sorun yokmuş. Normal olarak o işlemi tamamladım. Ama şimdide IIS ve ODBC ile ilgili sorunlar yaşıyorum. Onları acaba hangi konu altında sorsam daha çabuk cevap alırım ve daha önemlisi konuyu doğru yere açmış olurum. Bir ceza daha kaldırmaz bu yürek. Teşekkürler cevap için bu arada.
 
:) Çıkışı olmaz bir yola girmişsin bu işlerde yeni isen çok zorlanırsın. Ben kaç kere kurdum zevkine bir sürü private server kurmuşluğum var, ancak Bu konuda malesef yardım vermiyorum çünkü kullanıcı bilgisiz ise çok fena konu uzuyor :)
Normalde server 2003 kurmanıza gerek yoktu Direk IIS ile Databaseyi oluşturup Kullanıcı ataması yaparsan Bağlantıları da Media PK2 ile editlersen private serveri kurmuş olursun. Eğer ingilizcen varsa yabancı kaynaklardan bilgi alabilirsin.
Eğer kullandığın database Microsofta aitse Microsoft Access kurup ilk olarak Databeseyi açman ve Sisteme kullanıcı yetkilendirmesi yapman lazım. Eğer Sql uzantılı databese kullanıyorsan (zaten dediğine göre visual kurmaya çalışıyorsun) Visuallerin sürümleri fark etmiyor fazla, tabi database işlemeyi biliyorsan çünkü sürüm farklılığından dolayı Kodlamalarda hata çıkabiliyor. Eğer server kurup Tamamladıkdan sonra hala girmede sorun yaşıyorsan :) media pk editi yapmayı ya unutmuşsun demektir yada yanlış bağlantı vermişsindir sitene.
Yabancı destek için; Elitepvpers forumuna bakabilirsin. Kolay gelsin ayrıca yaşın küçük olduğundan merakın var ancak ilerde tutmayınca sıkılacağından boşa girme derim ilerlemeyi düşünmüyorsan.
 
Açık konuşmak gerekirse zaten amacım tutulacak düzgün bir pvp serverı kurmak. Yaş 25 bu iş için küçük olacağını düşünmüyorum. :) İlk defa girişiyorum bu işe evet zorlanacağım doğru ama eminim sizde ilk defa bu işe girişirken zorlanmışsınızdır. Forum moderatörü olarak ve bu işi yapmış biri olarak en azından biraz umut verici olarak konuşsaydınız sevinirdim. Neyse tutar tutmaz bilemem ama bu işle uğraşmaktan zevk alıyorum ve yeni şeyler öğreniyorum. Eğer ben bu serverı kurarsam ve 10 kişi bu servera girip sorun olmadan oynarsa bana yeter açıkcası. Amacım maddi olarak bir gelir sağlamak değil tamamen zevk meselesi. Bu konuda zaman harcamak hoşuma gidiyor ve bu benim için paradan daha önemli :). Neyse teşekkürler cevaplar için. Mesajı kilitleyebilir veya kaldırabilirsiniz. Teşekkürler tekrardan cevaplar için.
 
Burak Alkan arada attığım mesaj doğrultusunda belirttiğim gibi dosyayı çalıştırdım. Bir problem yokmuş versiyondan kaynaklı hata alıyormuşum. En kısa zamanda inşallah işten ve başka şeylerden fırsat bulursam açacağım serverımı. Yardımlar için teşekkürler.

Murat5038 direk sana sesleniyorum :). Her şeyi hallettim sayılır ama en son sertifikasyon yapıp server dosyalarını çalıştırdığımız zaman en son SR_GameServer dosyasını açıyoruz. Bu sefer de orda 5-6 sn. yükleme yaptıktan sonra hiç bir hata vermeden kapanıyor bu game_server. Server kurdum dediğin için direk sana soruyorum bunu kaynağı ne olabilir. Dediğin elitepvpers sitesinde falan araştırdım genelde ram yetmemesinden dolayı kendi kendine kapanır demişler. Onla da alakası yok ram kullanımı 3 GB geçmiyor ki sistemde 8 GB ram var. Eğer bu konu hakkında bir fikrin varsa yardımcı olabilirsen sevinirim. Uyku girmiyor gözüme bu sorun yüzünden. Başka yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa özel olarak ona yazdım diye cevap vermemezlik yapmasınlar :). Hepinize teşekkürler şimdiden. Kolay gelsin.
 
Google'dan geldim kendimi burada buldum, konuyu hortlatayım belki ilgilenen arkadaşlara yardımı dokunur;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı