Vücudumun ince olmasına rağmen kalçam orantısız

Hayır küçültmek istiyorum kalçamı. Bacaklarım aşırı kaslı ve sıkı ama kalça :(

Bazı şeyler çok subjektif oluyor. O boy ve kiloda kalçanın büyük olması pek normal gelmedi bana. Belki siz fazla takıntı yapıyorsunuz. Tam ölçüsünü de bilmeden orantısız mı bilemiyoruz. Yüzünüzün olmadığı bir foto atsanız belki daha iyi olur.

Çünkü bazen normal olan bir durumu insanlar gereksiz abartarak takıntı haline getirebiliyorlar. Öyle mi değil mi bilmek için net olarak ortaya koymak gerekiyor.

Vücut bir bütün olduğuna göre genel olarak spor yapıldığında bütün bölgeler çalışıyorsa vücut kendi anatomik yapısına göre bir şekle bürünüyor.

Bazı insanların kemik yapısı gereği daha geniş kalçaları olabilir.

Bazı şeyler çok subjektif oluyor. O boy ve kiloda kalçanın büyük olması pek normal gelmedi bana. Belki siz fazla takıntı yapıyorsunuz. Tam ölçüsünü de bilmeden orantısız mı bilemiyoruz. Yüzünüzün olmadığı bir fotoğraf atsanız belki daha iyi olur.

Çünkü bazen normal olan bir durumu insanlar gereksiz abartarak takıntı haline getirebiliyorlar. Öyle mi değil mi bilmek için net olarak ortaya koymak gerekiyor.

Vücut bir bütün olduğuna göre genel olarak spor yapıldığında bütün bölgeler çalışıyorsa vücut kendi anatomik yapısına göre bir şekle bürünüyor.

Bazı insanların kemik yapısı gereği daha geniş kalçaları olabilir.

Aslında nasıl demem lazım bilmiyorum ama, kısacası yağlı. Ama kas da var. Bu ikisinin birleşmesi sonucu biraz büyük gözüküyor.Çok takıntılıyım. Yaklaşık 1 ay önce 15 kg ağırlıkla squat yaptım dumbell ile ondan olabilir mi?

Bisiklet sürebilirsin veyada yine sırt üstü yatıp bisiklet sürermiş gibi bacaklarını çalıştırabilirsin belki faydası olur.

Aslında nasıl demem lazım bilmiyorum ama, kısacası yağlı. Ama kas da var. Bu ikisinin birleşmesi sonucu biraz büyük gözüküyor.Çok takıntılıyım. Yaklaşık 1 ay önce 15 kg ağırlıkla squat yaptım dumbell ile ondan olabilir mi?

Hayır kesinlikle olamaz. İstediğiniz kadar squat yapın öyle bir şey söz konusu değil. Siz zayıf denecek formdasınız. Üstelik spor yapıyorum bacaklarım kaslı diyorsunuz. Yani bu noktada olupta kalçada fazla yağın olması bana hiç mantıklı gelmiyor.

Ben mesela squat yapmaktan çekinmem. Çünkü en temel hareketlerden birisi olarak görülüyor. Bir çok bölgeyi çalıştırıyor. Bana göre kalçaya direk etkisi daha az. Mesela lunge yaptığımda kalçamı daha iyi hissediyorum. Daha iyi çalışıyormuş gibi oluyor. Hip thrust bir hareket var mesela o da direk kalçaya etki ediyor.

Sonuçta naturel spor yapıyoruz. Abartı derecesinde bir bölgeyi şişirmemiz bence mümkün değil. Bu yüzden kalça kasları da diğer bölgelerimdeki kaslarım kadar önemli benim için. Genelde pek sevilmez hatta bacak çalışmaya bile az önem gösterenler var. Eskiden daha çoktu zamanla bilgilendikçe tabi azalıyor. Vücudu bir bütün olarak görüp her yeri çalıştırmak mantıklı kısacası.

Çıkacak sonuçtan da memnun olmak lazım.

Hocam öyle 1 ay önce squat yaptınız diye hemen gözle görülür ve vücuda orantısız bir şekilde kas gelişimi olmaz. O bölgenin yağlı olduğunu düşünüyorsanız diyet yaparak ve koşu gibi çalışmalar yaparak yağ yakmanız gerekir. Ama yaşınızı göz önünde bulundurunca vücudunuzun zamanla daha orantılı bir şekle kendi kendine gireceğini düşünüyorum.

Vücudunuzdaki kas kütlesi artarsa kalçanızın belirginliği azalır. Odaklanmanız gereken kalçanız değil "ince bedeniniz." Örneğin; slim fat vücut tipindeki insanlara eritme değil de kütle kazanma önerilir. Göğüs, karın, omuz, kol sönükse tabii göbek ortaya çıkar fakat şişkin bir vücutta belli olmaz ve zamanla yağlar erir.

Kas oluşması için değil o, kaslarını daha iyi göstermek için alırlar.
Bu konuda bir kaynak var mı? Kısa bir araştırma yaptım ama genel olarak etkisi olmadığı söyleniyor. Ben de öyle biliyorum. Yani gözle görülür kayda değer bir etkisinin olması pek mantıklı görünmüyor. Daha çok estetik açıdan kesiyorlar olmalılar.

Evet öyleymiş, bilmiyordum. Ben hep sağdan soldan bu şekilde duymuştum, yanlışmış demek ki haklısınız.

Alıntı: ''Kaslarınız için almış olduğunuz protein kıl kökleri tarafından kullanılmaz. Çünkü derimiz ve kas dokularımız arasında birçok katman vardır ve kıl kökleri kas dokularından tamamen ayrı beslenir. Kıllar için gerekli olan amino asit ve proteinler kasların ihtiyacı olan protein miktarlarının yanında yok denilecek kadar azdır.''

Vücudunuzdaki kas kütlesi artarsa kalçanızın belirginliği azalır. Odaklanmanız gereken kalçanız değil "ince bedeniniz." Örneğin; slim fat vücut tipindeki insanlara eritme değil de kütle kazanma önerilir. Göğüs, karın, omuz, kol sönükse tabii göbek ortaya çıkar fakat şişkin bir vücutta belli olmaz ve zamanla yağlar erir.
O zaman yaşım ilerledikçe kilo aldıkça kas yapıp orantılı hale getirmeliyim üst vücudumla değil mi ? Yaşıma göre arkadaşlarımdan epeyi uzunum. Sanırım boy uzadıkça kemikler falan da genişliyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı