Ergenligin başlarindasınız. Kas kütlenizin o kadar artmamasi normal. Vücut hatlariniz zamanla oturacaktır.
Ergenligin başlarindasınız. Kas kütlenizin o kadar artmamasi normal. Vücut hatlariniz zamanla oturacaktır.
Hayır küçültmek istiyorum kalçamı. Bacaklarım aşırı kaslı ve sıkı ama kalça![]()
Bazı şeyler çok subjektif oluyor. O boy ve kiloda kalçanın büyük olması pek normal gelmedi bana. Belki siz fazla takıntı yapıyorsunuz. Tam ölçüsünü de bilmeden orantısız mı bilemiyoruz. Yüzünüzün olmadığı bir fotoğraf atsanız belki daha iyi olur.
Çünkü bazen normal olan bir durumu insanlar gereksiz abartarak takıntı haline getirebiliyorlar. Öyle mi değil mi bilmek için net olarak ortaya koymak gerekiyor.
Vücut bir bütün olduğuna göre genel olarak spor yapıldığında bütün bölgeler çalışıyorsa vücut kendi anatomik yapısına göre bir şekle bürünüyor.
Bazı insanların kemik yapısı gereği daha geniş kalçaları olabilir.
Ben de küçükken zayıftım ama memelerim vardı barfiks çekmeye başladım kaslara dönüştü.
Aslında nasıl demem lazım bilmiyorum ama, kısacası yağlı. Ama kas da var. Bu ikisinin birleşmesi sonucu biraz büyük gözüküyor.Çok takıntılıyım. Yaklaşık 1 ay önce 15 kg ağırlıkla squat yaptım dumbell ile ondan olabilir mi?
Hocam öyle 1 ay önce squat yaptınız diye hemen gözle görülür ve vücuda orantısız bir şekilde kas gelişimi olmaz. O bölgenin yağlı olduğunu düşünüyorsanız diyet yaparak ve koşu gibi çalışmalar yaparak yağ yakmanız gerekir. Ama yaşınızı göz önünde bulundurunca vücudunuzun zamanla daha orantılı bir şekle kendi kendine gireceğini düşünüyorum.Aslında nasıl demem lazım bilmiyorum ama, kısacası yağlı. Ama kas da var. Bu ikisinin birleşmesi sonucu biraz büyük gözüküyor.Çok takıntılıyım. Yaklaşık 1 ay önce 15 kg ağırlıkla squat yaptım dumbell ile ondan olabilir mi?
Kas oluşması için değil o, kaslarını daha iyi göstermek için alırlar.
Bu konuda bir kaynak var mı? Kısa bir araştırma yaptım ama genel olarak etkisi olmadığı söyleniyor. Ben de öyle biliyorum. Yani gözle görülür kayda değer bir etkisinin olması pek mantıklı görünmüyor. Daha çok estetik açıdan kesiyorlar olmalılar.
O zaman yaşım ilerledikçe kilo aldıkça kas yapıp orantılı hale getirmeliyim üst vücudumla değil mi ? Yaşıma göre arkadaşlarımdan epeyi uzunum. Sanırım boy uzadıkça kemikler falan da genişliyor.Vücudunuzdaki kas kütlesi artarsa kalçanızın belirginliği azalır. Odaklanmanız gereken kalçanız değil "ince bedeniniz." Örneğin; slim fat vücut tipindeki insanlara eritme değil de kütle kazanma önerilir. Göğüs, karın, omuz, kol sönükse tabii göbek ortaya çıkar fakat şişkin bir vücutta belli olmaz ve zamanla yağlar erir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.