Vücudun sıcaklığa verdiği tepkilerin dengesizliği

Daha fazla  
Bilen bilir Kastamonu kışını. Soğuktur, serttir. Fakat ben neden olduğunu bilmediğim bir şekilde üşümüyorum bu havada. Hava -5'lere kadar iniyor fakat ben dışarı sadece ceketle veya kazakla çıksam bile ellerim ve kulaklarım dışında hiçbir yerim üşümüyor.

Arkadaşlarla dışarı çıkıyoruz herkes atkı, bere, içlik vb. giyiyor ben ise sadece üzerime montu geçirip geziyorum. Evde bazen sıcaklayıp terliyorum (yazın fazla sıcaksayan bir insan da değilim.) Evdekiler boğazlı kazak, çorap vb. sımsıkı giyinirken (kombi yandığı halde) ben kısa kolluyla oturuyorum. Yazın ise tam tersi oluyor. Sürekli ceket, çorap giyesim geliyor. Soğuk su içemiyorum. Ayrıca yazın memlekete gidince (Hatay'a) çok sıcak havalarda üşütüyorum (nasıl olduğunu hala çözemedim.) Soğuk havalarda ise soğuk ile ilgili hiç hastalanmıyorum. Vücudumun dışarıdaki sıcaklığa neden böyle tepki verdiğini anlayamıyorum. Çevrenizde böyle örnekler var mı? Sebebi neymiş onlarda da? Bilen varsa beni aydınlatabilir mi?
Not: Doktor demeyin havaya alıştığım için doktorluk bir şey olmadığını düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende de hep öyle oluyordu son 2 yıldır olmuyor nedense geçti. Bunun sebebi sandığından daha ciddi bir şey olabilir, ben bundan dolayı doktora gitmiştim bunun muhtemel sebebi olarak 3 olasılık verdi:

-Bir şey bir şey (hatırlamıyorum) algısı; parmak, burun, kulak gibi yerlerdeki damarlar soğukta hemen daralıyor o yüzden elin çok soğuk oluyor ve pek hissedemiyorsun. Çok ileri seviyesi kangrene sebep olabiliyor ama pek ciddi bir şey gibi gelmedi bana pek biliyorum.

-Kara ciğerinde sorun olabilir dedi; geçmiş olsun öldük :D

- Dolaşım sisteminde genetik bir sorun olabilir dedi; sonuçları belirsiz.

Eğer ellerin sürekli soğuksa, soğuk olduğunda kaşınıyor veya rengi mavi, mor gibi renklere dönüyorsa bir doktora git derim.

Ben ritalin kullanıyordum 2-3 sene önce onunda yan etkilerinde ilk dediğim madde vardı, sende bir ilaç falan kullanıyorsan yan etkilerine bak.

Not : Umarım üşümüyorum diye hava atanlardan değilsindir emeğime yazık olur.

Bende de hep öyle oluyordu son 2 yıldır olmuyor nedense geçti. Bunun sebebi sandığından daha ciddi bir şey olabilir, ben bundan dolayı doktora gitmiştim bunun muhtemel sebebi olarak 3 olasılık verdi:

-Bir şey bir şey (hatırlamıyorum) algısı; parmak, burun, kulak gibi yerlerdeki damarlar soğukta hemen daralıyor o yüzden elin çok soğuk oluyor ve pek hissedemiyorsun. Çok ileri seviyesi kangrene sebep olabiliyor ama pek ciddi bir şey gibi gelmedi bana pek biliyorum.

Eğer ellerin sürekli soğuksa, soğuk olduğunda kaşınıyor veya rengi mavi, mor gibi renklere dönüyorsa bir doktora git derim.

Ben ritalin kullanıyordum 2-3 sene önce onunda yan etkilerinde ilk dediğim madde vardı, sende bir ilaç falan kullanıyorsan yan etkilerine bak.

Raynaud Fenomeni ?

Yok yazık olmadı. Ben de bu durumdan özellikle yaz mevsiminde şikayetçiyim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı