8. Sınıfta vücudun cılız ve kassız olması

• Konuyu başlatan Hasan Tanrıverdi
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 4
  • Görüntüleme 603
H

Hasan Tanrıverdi

Ziyaretçi
8. sınıfa gidiyorum ve arkadaşlarım beni hep bilek güreşinde yeniyor. 60 kiloya yakınım, vücudumda çok kas yok. Ne yapabilirim bunun için?

Son düzenleyen: Moderatör:
Protein ağırlıklı beslenip liseye geçtiğinde Fitness'a başlayabilirsin. Tek yaparsan hiç güzel olmuyor. Kendinden büyük birisi ile yaparsan daha iyi olur, olgunlaşmış olursun aynı zamanda. Bir söylenti vardı. "Vücut gelişimi bitirmeden omuzlarda sürekli ağırlık olursa boy uzamaz" deniliyordu ama şehir efsanesi mi, doğru mu bilmiyorum.

Bazıları zayıftır bazıları kilolu. Bu biraz da genlerle ilgilidir. O yüzden çok takmamanı tavsiye ederim. Tavsiyem düzenli beslenmen çok ye demiyorum düzenli beslenmelisin.

8. Sınıfta 1.55, 43 kiloydum. Liseye geçerken spora başladım ve etki etti. Daha önce spor yapmışsan ve etki etmediyse bir diyetisyene görün. Arkadaşların ise bilek güreşinde seni yenmesi kas kütlesinden ziyade teknik ile ilgilidir. Youtubeda milyon tane video var, izle kaparsın bir şeyler.
Protein ağırlıklı beslenip liseye geçtiğinde Fitness'a başlayabilirsin. Tek yaparsan hiç güzel olmuyor. Kendinden büyük birisi ile yaparsan daha iyi olur, olgunlaşmış olursun aynı zamanda. Bir söylenti vardı. "Vücut gelişimi bitirmeden omuzlarda sürekli ağırlık olursa boy uzamaz" deniliyordu ama şehir efsanesi mi, doğru mu bilmiyorum.
Hocam 16 yaşındayım boyum nerdeyse 25 cm daha uzadı yani tamamen şehir efsanesi ve omuz çatısı bile genişliyor.

Gelişim çağındayken Squat, Over Head Press, Deadlift tarzı hareketler omurgaya çok fazla yük bindirdiği için boy uzamasını engelleyebilir diye söylentiler var. ama %100 değil, hiçbir şey %100 değil gerçi.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı