Vücut geliştirme için kilo nasıl alınmalı?

• Konuyu başlatan betapg
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 11
  • Görüntüleme 390

betapg

Decapat
Merhaba, ben şu an kilo almaya çalışarak spor yapıyorum. 5-10 kilo alsam yeterli. Bunun için de ne bulursam yiyorum şekerli yağlı fark etmeksizin ve spora devam ediyorum. İlk sorum böyle devam mı etmeliyim yoksa temiz bir şekilde kilo alıp spor mu yapmalıyım? (Eğer böyleyse neler yemem lazım nelerden kısmam lazım?). Şu an sadece kreatin kullanıyorum buna ek olarak kilo almak için hangi supplementi almam lazım. Diğer sorum bu kilo alma dönemimde antrenmanlarda yüksek kilo az tekrar mı, düşük kilo çok tekrar mı devam etmeliyim? Bilgili arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim, teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam antrenmanlarınızı en sağlam şekilde yapın. Yok çok tekrarmış yok az tekrarmış adam gibi tükenişe yakın güzelce yapın antrenmanlarınızı. Temiz bir şekilde kilo almak sizin için daha iyi olur. Çünkü en az şekilde yağlanmak vucudunuzu daha güzel gösterecektir. Bu dönemzde +300 +400 kalori fazla alsanız yeterli. Kaçınmanız gereken, çok yağlı şeyler, 3 beyaz, tatlı, abur cubur vs. Kullanacaksanızda Gainer kullanabilirsiniz

Temiz alabilirsen daha iyi olur çünkü ileride bir de bu yağlardan kurtulmakla uğraşmak istemezsin. Pirinç gibi karbonhidratlar daha iyidir yağı da kuruyemişten ve zeytinyağından alabilirsin. Kilo almak için gainer denen supplement var ancak çok gerekli bir şey değil.

Hacim kazanmak için yüksek ağırlık, az tekrar. Acele etmeden, hareketleri doğru yaparak sonuç alırsın.
Kilo meselesi, yağlı şekerli kimyasal yapay gıdalarla da kilo almasına alırsın da ilerki yaşlarda hastanelerle doktorlarla uğraşırsın, hiç gerek yok. Kaloriyi sağlıklı besinlerden almanı öneririm. Beslenme programı konusunda dietisyenler yardımcı olur. Bazı aile hekimliklerinde dietisyen oluyor, randevu alıp ücretsiz gidebilirsin.

Toz moz ilaç kreatinin vs konusunda, bu işi profesyonel olarak yapan biri değilsen bunlara gerçekten ihtiyacın yok. Bişeyler yemek için acıkmayı bekleme, yüksek kalorili ve sağlıklı gıdalarla beslen, kilo fazlasıyla alırsın. Yine de bazı insanların metabolizması hızlı çalışır yediği şeyi anında yakar kilo alamaz, eğer böyle bir durumun varsa ve normal beslenerek bi türlü kilo alamıyorsan karbonhidratlı protein tozları var, yüksek kalorilidir sütle filan karıştırılıyor ama dediğim gibi önceliği doğal gıdalara ver.

Hacim kazanmak için yüksek ağırlık, az tekrar. Acele etmeden, hareketleri doğru yaparak sonuç alırsın.
Kilo meselesi, yağlı şekerli kimyasal yapay gıdalarla da kilo almasına alırsın da ilerki yaşlarda hastanelerle doktorlarla uğraşırsın, hiç gerek yok. Kaloriyi sağlıklı besinlerden almanı öneririm. Beslenme programı konusunda dietisyenler yardımcı olur. Bazı aile hekimliklerinde dietisyen oluyor, randevu alıp ücretsiz gidebilirsin.

Toz moz ilaç kreatinin vs konusunda, bu işi profesyonel olarak yapan biri değilsen bunlara gerçekten ihtiyacın yok. Bişeyler yemek için acıkmayı bekleme, yüksek kalorili ve sağlıklı gıdalarla beslen, kilo fazlasıyla alırsın. Yine de bazı insanların metabolizması hızlı çalışır yediği şeyi anında yakar kilo alamaz, eğer böyle bir durumun varsa ve normal beslenerek bi türlü kilo alamıyorsan karbonhidratlı protein tozları var, yüksek kalorilidir sütle filan karıştırılıyor ama dediğim gibi önceliği doğal gıdalara ver.
Bu arkadaşı dinlemesin konu sahibi. Kreatin, Protein Tozu vs. bu süreci daha keyifli kılacak ve hızlandıracaktır. Kilo ağır basılmalı. Tabii abur cubura yüklenmesin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı