Merhaba arkadaşlar. Bu işte tecrübesi olanlardan yardım almak için buraya konu açıyorum. Boyum 1.85, yaşım 16 ve kilom 68. Okulumuzda sadece erkekler için bir fitness salonu var. Ama eşyalar ağırlıklar falan sınırlı. Bir koşu bandı, çokça ağırlık yani dumbell, kum torbası vs. var. Bunlar yeterli mi yoksa gerçek bir salona yazılmalı mıyım? Maddi bir sıkıntım yok, yani hangisi olacağının bir önemi yok. Tavsiyeleriniz için teşekkürler.
Sonunda uzmanlık alanımdan gelen bir soru. Yaşına göre boyun çok fazla ve kilo olarak düşüksün. 10 un altında yağlanma ile en fazla 92 kilo olabilirsin. Doğal yollar ile tabi ki. Kaslarının set arasında 30 ar saniye beklemesi gerekir. Hareket geçişleri ise en fazla 3 dakika olabilir ve dolayısıyla yapacağın harekette başkası varsa kasların soğuyacaktır. Bu nedenle vücut kas yıkımına geçecektir. 27 yaşındayım askerlik dönemi hariç 12 yıldır bu sporu yapıyorum. Bir de kesinlikle kardio yapma. Ayrıca kum torbası ile spordan sonra yırtılan kasları zarara uğratmanı önermem.
@Cleante güzel açıklamış. Arkadaşımız kadar tecrübem olmasada tecrübeliyimdir.
Ek olarak son cümlesini baz alın. Fazla spor fazla kas demek değildir. Sporun %20'si antrenman ise diğer kalanı beslenme ve dinlenmedir.
@Cleante güzel açıklamış. Arkadaşımız kadar tecrübem olmasada tecrübeliyimdir.
Ek olarak son cümlesini baz alın. Fazla spor fazla kas demek değildir. Sporun %20'si antrenman ise diğer kalanı beslenme ve dinlenmedir.
Bu yüzden haftada 3 günden fazla sporu önermem. Kaslar çalışırken değil, dinlenirken gelişir. Günlük en az kilonun yarısı kadar protein ve iki,üç katı kadar da karbonhidrat almalısın. Yoksa gelişme kaydedemezsin ve olduğun yerde sayarsın. Yaşın kas yapımına en uygun yaşlar. Spor azimdir ve bırakmadan yaparsan er yada geç hedefine ulaşırsın.
Maddi bakımdan sıkıntın yoksa kesinlikle salonu öneririm. Bunun nedenlerinden en basiti; spor yaptıkça gelişeceksin doğal olarak kas a biraz daha yüklenmen gerekecek. Okuldaki ağırlıklar da bir süre sonra sana yetmeyecek, kası geliştirmek yerine aynı ağırlık kullanarak o düzeye alıştırmaya gideceksin. Bu seni ileri ki dönemlerde oldukça zorlar.
Ayrıca dumbell ile yapabileceğin haraketler sınırlıdır. En temiz spor salonudur, net.
Öncelikle yorumlarınız için teşekkürler Ama bir sorum daha olacak. 18 yaş sınırına uymalı mıyım ? Bizimkiler 18 yaşına gelmeden salon olmamalı falan diyorlar. Yoksa gelişmem dururmuş. Bu doğru mu ? Doğruysa da bunu kontrollü bir şekilde yapamaz mıyım ?
İnternetten 18 yaşının alakası olmadığını gördüm ama bunların, insanları spor salonuna para için çekmek amacıyla yazılmış olmasından endişelendim. Bu yüzden bunu da sorayım dedim.