Vücut Geliştirme İçin Okul Salonunun Yeterliliği

Öncelikle yorumlarınız için teşekkürler :) Ama bir sorum daha olacak. 18 yaş sınırına uymalı mıyım ? Bizimkiler 18 yaşına gelmeden salon olmamalı falan diyorlar. Yoksa gelişmem dururmuş. Bu doğru mu ? Doğruysa da bunu kontrollü bir şekilde yapamaz mıyım ?

İnternetten 18 yaşının alakası olmadığını gördüm ama bunların, insanları spor salonuna para için çekmek amacıyla yazılmış olmasından endişelendim. Bu yüzden bunu da sorayım dedim.
Bu işte yaş sınırı 14 ten küçük insanlar için. Şuan kasların gelişme çağında olduğu için, bu yaşlar en çabuk geliştiren yaşlar. Sadece ağır ve aşırı antremanlara girme. Kalp ve dolaşımın normalden hızlı olduğu için normal insandan daha sağlıklısın. Sadece Anabolic steroid işine girme. Protein tozu benzeri kullanma, karaciğerinde yağlanma yapar bu yaşlarda.

Bu arada ekmek hariç tüm karbonhidratları tüket. Çünkü vücut enerji olarak onu kullansın, proteinden kullanmasın. Karbonhidratı düzensiz alırsan, yaş sınırı olmaksızın kas yıkımına geçilir.

Sağolun var olun arkadaşlar tavsiyeler için teşekkürler. Ben ekmek karbonhidrata girdiğinden dolayı onu da tüketiyordum. Ama artık onu da az yiyeceğim. Bu da kafamda bulunsun :)

Bu işte yaş sınırı 14 ten küçük insanlar için. Şuan kasların gelişme çağında olduğu için, bu yaşlar en çabuk geliştiren yaşlar. Sadece ağır ve aşırı antremanlara girme. Kalp ve dolaşımın normalden hızlı olduğu için normal insandan daha sağlıklısın. Sadece Anabolic steroid işine girme. Protein tozu benzeri kullanma, karaciğerinde yağlanma yapar bu yaşlarda.

Bu arada ekmek hariç tüm karbonhidratları tüket. Çünkü vücut enerji olarak onu kullansın, proteinden kullanmasın. Karbonhidratı düzensiz alırsan, yaş sınırı olmaksızın kas yıkımına geçilir.
Karbonhidratı ne kadar almalıyım günde ?

Ve hergün eşit mi almalıyım ?

Sağolun var olun arkadaşlar tavsiyeler için teşekkürler. Ben ekmek karbonhidrata girdiğinden dolayı onu da tüketiyordum. Ama artık onu da az yiyeceğim. Bu da kafamda bulunsun :)

Karbonhidratı ne kadar almalıyım günde ?

Ve hergün eşit mi almalıyım ?
Vücut ağırlığının 2.5 katı kadar karbonhidrat almalısın. Protein ise vücut ağırlığının 1.5 katı kadar. Her kilo aldığında hesaplamalısın. Bu kilo ile 170 gram karbonhidrat, 102 gram protein almalısın. Dediğim gibi kilon arttıkça hesaplamalısın. Bir de kilo almak istiyorsan alman gereken kalori miktarının 500 fazlasını almalısın.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı