Vücut geliştirme saç döker mi?

@Bench Press Addict stres derken hocam biraz daha açar mısınız?

Kronik stres vücutta kortizol seviyelerini yükseltiyor. Kortizol yükseldiğinde testosteron üretimi baskılanabiliyor ve hormon dengesi bozuluyor. Bu durum, saç köklerini hassaslaştıran DHT'nin etkisini artırabiliyor. Ayrıca stres, saç döngüsünü (anagen–katagen–telogen evreleri) bozarak saçın dinlenme evresine erken girmesine neden oluyor. Bu yüzden stres altındaki kişilerde “telogen effluvium” dediğimiz saç dökülmesi daha sık görülüyor.

Kısacası stres hem dolaylı (hormon dengesi üzerinden), hem de direkt (saç folikül döngüsünü bozarak) saç dökülmesini hızlandırabiliyor.

Son düzenleme:
@Bench Press Addict Hocam cevabınız için teşekkür ederim. Ben normalde yıllardır kick boks ile uğraşıyorum şu sıralar vücut geliştirmeye merak sardım. Genetik olarak biraz yatkınlığım var kelliğe bundan dolayı biraz şüphede kaldım. Takviye kullanmadan, hareketleri yaparken kendimi çok sıkarak değilde daha düzgün planlı bir şekilde yapmak istiyorum.

@LastWorld41 Ne gibi koşullarda dostum?

@Bench Press Addict Hocam cevabınız için teşekkür ederim. Ben normalde yıllardır kick boks ile uğraşıyorum şu sıralar vücut geliştirmeye merak sardım. Genetik olarak biraz yatkınlığım var kelliğe bundan dolayı biraz şüphede kaldım. Takviye kullanmadan, hareketleri yaparken kendimi çok sıkarak değilde daha düzgün planlı bir şekilde yapmak istiyorum.

@LastWorld41 Ne gibi koşullarda dostum?

Genel sağlıksız hayat alışkanlıklarınıza bağlı bir sorun varsa veya kortizol seviyelerini düşürdüğü için dolaylı yoldan saç dökülmenizi engelleyebilir.

Genel sağlıksız hayat alışkanlıklarınıza bağlı bir sorun varsa veya kortizol seviyelerini düşürdüğü için dolaylı yoldan saç dökülmenizi engelleyebilir.

Bununla ilgili bir makale okumuştum fakat arkadaşın genetiğinde saç dökülmesi varmış. Genetik olan saç dökülmesiyle stres ve DHT'den dolayı dökülen saç farklı olduğu için geçerli değil.

Extra araştırmak lazım tabii ki :D eğer zamanım olursa yarına bir tane rehber hazırlamayı düşünüyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı