Vücut geliştirme saç döker mi?

@Bench Press Addict 17 yaşındayım seyrelti yok. Klasik erkek saç çizgisi var yan taraflar hafif seyrek. Sık bir saçım var.

Yaşın daha anlamak için erken, bazılarının 18 19 gibi saçı kalmıyor bazıları 30 35 de seyrelmeye başlıyor. Benim babamla küçüklük fotoğraflarımda babamın saçı var mesela :D şu an saçının önü yok.

@Bench Press Addict vallahi hocam bu işin büyük kısmı genetiğe bakıyor maalesef. Bende genetikte varsa bu kelleşme sürecini hızlandırmak istemiyorum. Saçıma iyi bakıyorum. Gittiği yere kadar artık :) dökülürse ileride ektiririz ne yapalım.

Birçok makale var maalesef, bazıları saç dökümünü azalttığını bazıları arttırdığını savunuyor. Bazıları da etkisinin olmadığını savunuyor. Her makale güvenilir değil. Üstünde uzunca araştırmaların yapılması gerekiyor maalesef, ayrıca herkeste aynı etkiyi gösterecek diye bir kaide de yok. kimisinde arttırabilir kimisinde etkisiz olabilir. Bu hafta üşenmeyip araştırma yaparsam bir rehber hazırlayacağım. Hazırladığım zaman linki buraya atarım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı